Imatge dels flamencs morts que els Agents Rurals han trobat morts a Amposta

Fins a 13 flamencs morts: els Agents Rurals troben el sorprenent culpable

El cos ha denunciat la propietària de la línia elèctrica en què els animals s'han electrocutat

Els Agents Rurals han informat aquest dimarts que han trobat 13 flamencs morts sota una línia elèctrica de mitja tensió que travessa un camp d'arrossars al terme municipal d'Amposta, dins l'Espai Intern Protegit del Delta de l'Ebre. En una publicació a la xarxa social Twitter, el cos ha explicat que les necròpsies han confirmat que la mort dels animals es va produir per col·lisió amb la línia elèctrica, que no disposa de dispositius per salvar els ocells.

La troballa dels animals morts es va produir a finals del passat de novembre, però els resultats de les necròpsies no s'ha conegut fins ara. En aquest sentit, els Agents Rurals han assenyalat que s'ha denunciat l'empresa titular de la línia elèctrica i han informat al Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural sobre els fets.

Segons ha explicat el cos dels Agents Rurals, no hi ha registres d'una «mortaldat tan gran» d'aus a la zona.

Nou focus de grip aviària a Lleida

D'altra banda, el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural va confirmar aquest dilluns un nou focus del virus de la grip aviària (H5N1) en una cigonya trobada morta a Lleida. Els Agents Rurals van localitzar l'animal el 30 de gener i les analítiques de les mostres recollides van confirmar el positiu el 10 de febrer.

Aquest és el tercer focus de grip aviària d'alta patogenicitat (IAAP) detectat les darreres setmanes en ocells salvatges a Catalunya, després dels de Soses (Segrià), on es va confirmar la mort de quinze cignes i cigonyes amb el virus, i dels aiguamolls de l'Empordà, d'una cigonya.

Acció Climàtica i els Agents Rurals han intensificat el control a explotacions d'aviram i la vigilància passiva a ocells salvatges al voltant del focus.