Imatge del Francisco, desaparegut el 14 de juny a Tortosa

Busquen el Francisco, desaparegut en un tren a les Terres de l'Ebre fa un mes

La família, a través de l'Associació SOS Desaparecidos, ha fet una crida a la col·laboració ciutadana

L'Associació SOS Desaparecidos ha demanat la col·laboració ciutadana per localitzar Francisco Jiménez, un home de 39 anys, veí de Barcelona i que va desaparèixer el passat 14 de juny a Tortosa. Segons ha avançat el 'Diari Més', se li va perdre la pista quan feia un viatge en tren des de la ciutat comtal fins a Castelló, on tenia previst visitar els seus germans, que resideixen en un càmping de la zona.

En aquest sentit, fonts de la família, han explicat que el desaparegut hauria venut el seu telèfon mòbil per aconseguir els diners per comprar el bitllet de tren. Segons el relat de família, el desaparegut hauria baixat del tren a Tortosa, on alguns dels seus parents havien de recollir-lo, tot i que això no es va arribar a produir.

Segons el citat mitjà, hi ha un testimoni que situa el Francisco a Tortosa, concretament en una benzinera de la capital ebrenca.

Crida a la ciutadania de l'Assoicació SOS Desaparecidos

Per tal de localitzar l'home, l'entitat ha difós un cartell a través de les xarxes socials. En aquest sentit, expliquen que el Francisco fa 1,75 d'alçada, és de complexió normal, porta barba, té el cabell ros, els ulls blaus i llueix diversos tatuatges. En el moment de la seva desaparició no portava telèfon mòbil.

Des de l'Associació SOS Desaparecidos han recordat que qualsevol persona que tingui informació relacionada amb la desaparició pot contactar amb el telèfon d'emergències 112 o amb els telèfons de l'associació —649 952 957 i 642 650 775—, operatius les 24 hores.

Demanen la col·laboració dels Mossos d'Esquadra

Un dels germans del desaparegut, José, ha afirmat que «estem destrossats. Van passant els dies i no hi ha resposta. És molt estrany perquè el meu germà sempre avisava del lloc on era quan decidia marxar a algun lloc». En aquest sentit, ha assenyalat que «pensem que li ha pogut passar una cosa dolenta perquè ell no actua així, mai no hauria desaparegut de forma voluntària».

José Jiménez i la seva família han demanat ajuda als Mossos d'Esquadra per localitzar el seu germà. En aquest sentit, volen que busquin el Francisco i que revisin les càmeres de vigilància de l'estació de Tortosa, per tal que de saber si hauria pujat a un tren de tornada a Barcelona.