Imatge del Polígon Sud de Tarragona, on es va produir l'explosió química

Ensurt a Tarragona: Una fuita en una empresa petroquímica activa les sirenes

Els treballadors han sigut confinats per aquest incident, però no hi ha hagut cap persona ferida

Les sirenes d'avís de la petroquímica han fet saltar les alarmes entre els veïns i veïnes del territori. Un senyal d'alerta que els ha fet preocupar pels possibles incidents que estaven succeint al voltant de la indústria química. 

El motiu de l'activació de les sirenes ha estat una fuita d'amoníac en una canonada de l'empresa Elix Polimers, segons informen els Bombers de la Generalitat, situada al Polígon Petroquímic Sud de Tarragona. El producte que anava sortint de la canonada ha quedat dipositat a l'interior d'un cub de contenció, evitant problemes majors d'aquest incident.

Per aquest motiu, Protecció Civil ha activat la prealerta del Plaseqta. Una situació que es dona quan es produeix un accident sense danys personals ni dins ni fora de la instal·lació afectada.

Els Bombers de la Generalitat, que han activat quatre dotacions, i el cos de bombers del Parc Químic han actuat en aquest incident. El servei d'emergències han registrat aquest avís a les 17.35 hores de la tarda d'aquest dijous. 

En aquest sentit, els treballadors que hi havia a les instal·lacions han sigut confinats i, afortunadament, no ha resultat cap persona ferida en conseqüència d'aquesta petita fuita a la petroquímica tarragonina.

Així mateix, els efectius de bombers que hi ha a la zona estan fent diverses comprovacions d'aquesta fuita, la qual ja està neutralitzada, així com que no hi hagi cap problema amb el cub de contenció on ha anat a parar l'amoníac que ha sortit de la canonada ni a la resta de les instal·lacions de l'empresa química tarragonina.

Repsol soluciona el problema de la planta d'etilè

Repsol ha resolt el problema amb un compressor de la planta d'etilè del complex industrial de Tarragona, que ha provocat que s'activi la torxa de seguretat des d'aquest dimecres. Aquest fet ha suposat una flamarada i una columna de fum negre visible des de diferents punts del territori.

Segons fonts de la companyia, la unitat es va aturar automàticament, com a mecanisme de seguretat, arran de la incidència. La multinacional ja ha comunicat al 112 que la situació està normalitzada i preveu tenir tots els equips de la planta en marxa a primera hora d'aquest divendres.