Imatge d'alguns peixos morts al riu Siurana

El GEPEC denuncia l'aparició de diversos peixos morts al riu Siurana

Segons l'entitat ecologista, la causa de la mort dels animals és «l'espoli d'aigua del riu, que provoca una falta de cabal ecològic»

El Gepec-EdC ha denunciat als Agents Rurals la troballa de peixos morts al riu Siurana al seu pas per Gratallops (Priorat). En concret, es va trobar el cadàver d'una anguila i diverses bagres. Segons l'entitat ecologista, la causa de la mort d'aquests animals és «l'espoli d'aigua del riu, que provoca una falta de cabal ecològic».

En un comunicat, l'entitat ecologista ha assenyalat en un comunicat que «la mala gestió per part dels organismes responsables durant els últims anys ha comportat conseqüències nefastes» sobre la «biodiversitat de l'espai», en referència al transvasament del pantà de Siurana al de Riudecanyes. Els peixos es van trobar el 22 de juliol, i el dia 26 tècnics de l'empresa pública Forestal Catalana van avaluar l'impacte ecològic.

Des de Forestal Catalana es va notificar que farien tasques de pesca elèctrica o que es traslladarien els individus que quedaven en algunes zones amb aigua a centres de cria. Per a l'organització ecologista aquesta mesura «pot comportar problemàtiques en la deriva genètica de les espècies en qüestió».

Demanen el compromís urgent per recuperar el cabal ecològic del riu Siurana

A la denúncia, Gepec-EdC exigeix que els organismes encarregats de la gestió de l'espai protegit «vetllin i actuïn d'acord amb el que estableix la normativa i la legislació» i «es comprometin de forma urgent a recuperar el cabal ecològic del riu Siurana».

En aquest sentit, des de l'entitat ecologista s'ha recordat que el riu Siurana és una àrea catalogada i protegida dins del Pla d'Espais d'Interès Natural així com a la Xarxa Natura 2000.