Imatge de l'Ajuntament de Valls.

El Grup del Teatre Principal de Valls reconeix que ja coneixia els abusos a menors

La directiva de l'entitat ha activat un protocol i un canal de denúncies, alhora que es va posar a disposició de les presumptes víctimes

El cas de presumpte abús sexual del fins aquest dimecres regidor de Cultura de l'Ajuntament de Valls, Marc Ayala, segueix produint novetats. En aquest sentit, el Grup del Teatre Principal de Valls, entitat cultural on Ayala s'hauria relacionat amb menors, ha emès un comunicat on ha assegurat que des de fa un temps tenia coneixement d'uns «fets molt greus».

En el seu comunicat, l'entitat cultural ha assenyalat que «la gravetat de la situació de la qual vàrem tenir coneixement, va fer que activéssim un procés d'acompanyament a les possibles persones afectades i poséssim a elles i a les seves famílies els mitjans necessaris per dilucidar allò que va passar i prendre les mesures pertinents per rescabalar els danys causats, posant-nos, com no pot ser d'altra manera, al seu servei».

Cal recordar que Marc Ayala va ser detingut aquest passat dimarts, passant ahir a disposició judicial i quedant en llibertat amb mesures cautelars. El jutjat l'investiga per un presumpte delicte d'abús sexual a un menor. En aquest sentit, però, el diari 'ARA' assegura que hi hauria almenys una segona víctima.

Activat un protocol i un canal de denúncies

L'actual junta directiva del Grup del Teatre Principal de Valls, que va assumir el càrrec el febrer del 2020, ha manifestat en tenir coneixement dels fets i per evitar que en un futur no es repeteixin situacions com aquestes, va decidir activar «un protocol i un canal ètic o de denúncies, tal com estableix la directiva UE 2019/1937».

En el seu comunicat, l'entitat també manifesta que en associacions com la seva «hi ha una participació intergeneracional» i que són «una oportunitat de compartir, créixer i fer comunitat». En aquest sentit, l'associació afegeix que «a vegades s'hi poden generar jerarquies i rols de poder no volguts».

L'entitat, a disposició de les autoritats judicials

«És per això que, per responsabilitat social, ètica i moral apostem fermament per un canvi de cultura dins i fora de l'entitat, per tal de crear espais lliures d’agressions de tota mena; el nostre objectiu, inequívoc, és cuidar les persones que conformen la nostra entitat i vetllar perquè possibles casos com aquests no es puguin produir, ni dins ni fora del grup», ha explicat l'associació el comunicat.

El grup conclou que es posa a plena disposició de les autoritats i els possibles afectats per ajudar en la fase d'instrucció judicial i col·laborar en el que sigui necessari.