Guàrdia civil

La troballa de la Guàrdia Civil en un control policial a les Terres de l'Ebre

Els agents de la Benemèrita van interceptar una furgoneta amb gairebé mitja tona de garrofes robades

La Guàrdia Civil de Tortosa va intervenir la passada setmana 445 quilos de garrofes, repartits en 14 sacs, a l'interior d'una furgoneta. La troballa es va fer en el marc d'un control policial a l'autopista AP-7, concretament l'àrea de servei del Baix Ebre. Els agents de la Benemèrita, davant la sospita que el  llegum tingués una procedència il·lícita, va demanar al conductor del vehicle que acredités la procedència de la mercaderia.

En aquest sentit, el conductor i el seu acompanyament van mostrar una actitud nerviosa, que va posar en alerta els guàrdies civils, que van iniciar les gestions de recerca sobre el producte intervingut. En aquest sentit, els agents van poder verificar la procedència de la càrrega, que havia estat recollida en un terreny ubicat al terme municipal de Vandellòs.

El propietari de la finca va informar els agents que en cap moment havia autoritzat els dos individus a recollir les garrofes.

Els individus tenien previst vendre les garrofes a un particular a Tortosa

Davant la informació recollida del propietari del terreny, els agents de la Benemèrita van instruir diligències contra les dues persones que viatjaven a la furgoneta, per un suposat delicte de furt de productes del camp, ja que cap dels dos disposava del permís necessari per a la recollida de les garrofes. Les diligències del cas van ser traslladades al Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Tortosa.

Segons ha informat la Guàrdia Civil, el producte intervingut tenia com a destí la capital de les Terres de l'Ebre, on estava prevista la seva venda a un particular, que desconeixia l'origen de la mercaderia.