Imatge d'un agent de la Guàrdia Civil juntament amb la tonyina confiscada a l'Ametlla de Mar

Denunciats per pescar tonyina en època de veda a l'Ametlla de Mar

La Guàrdia Civil va donar les captures a Càritas Diocesana

Agents del Seprona de la Guàrdia Civil investiguen dos veïns de l'Ametlla de Mar per haver capturat exemplars de tonyina vermella en època de veda, el que significaria un presumpte delicte contra els recursos naturals i el medi ambient.

Després de tenir coneixement de pràctiques il·legals relacionades amb la pesca recreativa marina, el Seprona va establir diversos controls en ports de baixa activitat comercial, els quals són idonis per a la descàrrega de productes pesquers capturats il·legalment.

D'aquesta manera, durant la tarda del passat divendres, 22 de gener, durant un d'aquests operatius establert al port de l'Ametlla de Mar, els agents van detectar una embarcació rígida que es disposava a amarrar. A continuació, el patró i un acompanyant anaven traient unes galledes i les introduïen a un vehicle aparcat al recinte portuari. 

La Guàrdia Civil, en sospitar que els pescadors podien estar duent a terme alguna activitat irregular, va procedir a identificar els individus i a inspeccionar el vehicle. Els agents del Seprona van comprovar que a l'interior dels envasos que havien posat al vehicle hi havia diverses parts de tonyina vermella trossejada, sense cap, ni vísceres ni cua, amb un pes aproximat de 45 quilos.

Com que actualment està prohibida la pesca de tonyina vermella en ser època de veda, els agents van confiscar el peix i van prendre declaració en qualitat d'investigats als dos homes, ambdós veïns de l'Ametlla de Mar, com a responsables de la captura, per haver comès, presumptament, un delicte contra els recursos naturals i del medi ambient.

Després de prendre mostres genètiques i comprovar que el peix era apte per al consum humà, el Seprona el va entregar a Càritas Diocesana de la localitat de l'Ametlla de Mar.