Imatge d'un agent de la Guàrdia Civil amb els encenedors falsificats que es van intervenir en una nau industrial del polígon Francolí.

La Guàrdia Civil intervé prop de 3.000 encenedors falsificats a Tarragona

Els objectes s'han localitzat en un establiment majorista ubicat al polígon industrial Francolí

La Guàrdia Civil de Tarragona ha decomissat prop de 3.000 encenedors falsificats d'una coneguda marca registrada, que s'estaven venent en estancs a un preu inferior a l'habitual, segons ha informat el cos policial en un comunicat. Els objectes intervinguts s'estaven distribuint en petites quantitats, i en alguns casos regalant, en diversos establiments de la demarcació i van ser detectats pels cossos policials.

A través dels Especialistes Fiscals de la Unitat Territorial del Vendrell, la Benemèrita va fer un seguiment de l'activitat i es va poder determinar la procedència de les falsificacions, situant-les en un establiment majorista de productes de basar, ubicat al polígon Francolí de Tarragona. L'actuació es va fer el passat 10 de maig, en el marc de la qual es van intervenir 2.880 encenedors, valorats en més de 4.000 euros.

Una falsificació molt elaborada

Des de la Guàrdia Civil s'ha alertat que comerciar amb aquest producte, a més de ser un delicte contra la propietat industrial, suposa un greu risc per als consumidors i usuaris, ja que es desconeix quin tipus de controls de seguretat han pogut passar. En aquest sentit, els encenedors intervinguts eren una falsificació molt elaborada, amb un aspecte molt similar a l'original i que es comercialitzava en safates plastificades amb el logo de la marca.

En aquest sentit, la Guàrdia Civil ha instruït diligències per un presumpte delicte contra la propietat industrial al propietari de l'establiment, alhora que ha requisat el producte. Les diligències del cas i els efectes intervinguts s'han traslladat al Jutjat d'Instrucció número 3 de Tarragona.