Imatge d'una de les cries de caiman intervingudes a Mont-roig del Camp

Intervenen dues cries de caiman que un home de Mont-roig del Camp intentava vendre als seus veïns

S'investiga el venedor per un presumpte delicte contra la flora i la fauna i el trànsit d'espècies protegides

Agents del SEPRONA de la Guàrdia Civil, amb la col·laboració de la Policia Local de Mont-roig del Camp, han intervingut dues cries de caiman vives que un individu estava intentant vendre entre els veïns del municipi. 

Els fets van tenir lloc divendres passat, 26 de febrer, quan la Guàrdia Civil va rebre l'avís per part de la Policia Local de Mont-roig del Camp de l'existència de dues cries de caiman vives, que un veí de la localitat exhibia a la resta de veïns de la zona amb la intenció de vendre'ls. A més, aportava una factura escrita a mà amb el número de referència regulat en el Conveni sobre el Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestre (CITES).

Efectius del SEPRONA es van desplaçar fins al lloc dels fets i van localitzar l'individu dels caimans, confirmant que tenia dues cries d'aquest rèptil, de menys d'un any de vida, i que intentava vendre entre els veïns de la localitat.

Després d'examinar els exemplars i consultar al Servei Oficial d'Inspecció, Vigilància i Regulació d'Exportacions (SOIVRE) a Tarragona sobre el número CITES que figurava a la factura, es va comprovar que aquesta era legal, certificant que aquell animal pertanyia a la família dels sauròpsids, inclòs a l'annex II del Conveni sobre el Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestre (CITES).

A Catalunya no existeix cap regulació específica sobre la tinença d'aquest tipus d'animals, però sí que es regulen les condicions amb les quals s'han de tenir, com la inscripció privada com a nucli zoològic de Catalunya, les mesures de seguretat de les instal·lacions o la prohibició d'exposar-los al públic.

Per aquest motiu, es va procedir a la intervenció de les dues cries de caiman, i els agents del SEPRONA les van dipositar en uns contenidors especials per traslladar-les al Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya, a Masquefa, on s'ocuparan de la cura i el benestar dels animals, a més de poder ser visitats pels ciutadans.