Un agent TEDAX revisant els bidons amb clorat potàssic intervinguts per la Guàrdia Civil en un garatge comunitari de Reus

Els veïns no ho sabien: el producte explosiu que s'amagava en un garatge de Reus

La Guàrdia Civil denuncia administrativament un home per una infracció molt greu a la llei de precursors

La Guàrdia Civil ha hagut d'actuar en un garatge comunitari d'un bloc de pisos de Reus. L'operatiu policial ha requerit l'actuació dels agents del TEDAX, ja que es tractava d'un material que s'utilitza per a la fabricació d'explosius. 

L'operatiu policial es va fer fa més de deu dies i la investigació es va iniciar el passat mes de setembre a la capital del Baix Camp. La persona vinculada en aquest delicte va ser denunciat administrativament per una infracció molt greu a la llei de precursors.

Bidons amb material per la fabricació il·legal d'explosius

La Guàrdia Civil va iniciar la investigació policial el passat mes de setembre. Es va detectar un intent de venda il·legal de clorat potàssic a través d'internet. Un fet que va fer saltar les alarmes per la perillositat d'aquest. 

Ara fa deu dies, els agents van posar en marxa l'operatiu a la capital del Baix Camp. A l'entrada que es va fer en un garatge comunitari d'un bloc de pisos de Reus, els agents van trobar set bidons de 50 quilos cadascun de clorat potàssic. Un element que pot ser utilitzat en la fabricació d'explosius

En total, la Guàrdia Civil ha intervingut 350 quilos de precursors d'explosius. Un material que es trobava emmagatzemada sense cap mesura de seguretat. La substància intervinguda provenia d'una empresa de fabricació de fulminants, que va tancar fa anys, i va ser retirada per agents TEDAX. 


En conseqüència d'aquest operatiu, es va denunciar administrativament a un home d'uns seixanta anys per una infracció molt greu a la llei de precursors. El denunciat venia il·legalment el material a través d'internet.

Una de les confiscacions més importants

Els 350 quilos de clorat potàssic en bidons a Reus ha estat una de les confiscacions més importants d'aquest tipus a l'estat espanyol en els darrers anys. Segons la Guàrdia Civil, aquesta perillosa substància intervinguda tenia una concentració del 99,8%.

Aquest elevat percentatge de concentració implicava que la venda a particulars estava prohibida. El comerç de substàncies químiques precursores d'explosius està restringida i regulada al conjunt de la Unió Europea per evitar la fabricació il·legal d'explosius.