Dos guàrdies civils, enduent-se el cadàver de l'animal

La Guàrdia Civil investiga un home que mantenia el cadàver d'un gos mort a la seva finca, a l'Aldea

Se li imputa un presumpte delicte de maltractament animal | Ara, la necròpsia del gos determinarà la causa de la defunció

La Patrulla de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Tortosa ha pres declaració com a investigat a un veí de l’Aldea (Baix Ebre) per un presumpte delicte de maltractament animal en mantenir el cadàver d’un gos dins d’una gossera individual a la seva finca.

Segons explica la policia, els fets es remunten al cap de setmana passat, quan la Guàrdia Civil, a través de la col·laboració ciutadana, va tenir constància del greu estat d’abandonament en el qual es trobava un gos a l’interior d’una finca particular de l’Aldea. Amb aquesta informació, agents del SEPRONA es van desplaçar cap al lloc dels fets on van observar com, a l’interior del terreny, dins d’una gossera individual, hi havia un pastor alemany lligat amb cadenes i ajagut, i que no responia a les interpel·lacions dels agents.

Després de diverses gestions, els policies van localitzar el propietari de la finca i, un cop a l’interior, van corroborar que l’animal era mort sobre els seus propis excrements. Fetes les primeres actuacions, els agents van embossar el cadàver de l’animal per tal de verificar mitjançant la necròpsia la causa de la defunció. L’amo del gos, per la seva part, va ser citat a les dependències policials perquè declarés com a investigat per un suposat delicte de maltractament animal. El cas està en mans del Jutjat en funcions de guàrdia de Tortosa.