La Guàrdia Civil en una intervenció de droga a la costa de Tarragona

El narcotràfic torna a la costa de Tarragona amb un nou amagatall entre penya-segats

Dues persones van ser detingudes i el jutge ha decretat presó preventiva

La Guàrdia Civil ha hagut d'actuar en un nou operatiu a les costes de la demarcació de Tarragona. Els agents que es dediquen a la vigilància d'aquestes zones, van trobar un amagatall de drogues en una zona de penya-segats de la platja de la Pixerota, a Mont-roig del Camp.

En aquest punt, es va aconseguir decomissar fins a 10 fardells d'haixix, amb un pes total de 289 quilograms.

Una intervenció que es va fer quan els encarregats d'operar amb l'Equip del Servei Integral de Vigilància Exterior de la Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona, van detectar una embarcació a la zona del municipi de la Costa Daurada.

En concret, van veure l'estela d'una embarcació petita, la qual s'apropava a la línia de la costa a molt poca velocitat i, contínuament, feia aturades. 

D'aquesta manera es van adreçar fins a la zona on es dirigia, descobrint una embarcació pneumàtica carregada i diverses persones que parlaven entre elles i participaven les tasques de descàrrega i trasllat fins a una furgoneta de càrrega que estava a prop de la zona.

En percebre la presència de la Guàrdia Civil, els presumptes traficants, van intentar fugir de la zona a peu. Tot i això, es van interceptar dues de les persones, mentre la resta aconseguia fugir aprofitant la foscor. 

Els detinguts, de 24 i 35 anys, de nacionalitat marroquina, van ser acusats d'un delicte de tràfic de drogues. Així mateix, van ser posats a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Reus, els quals en van decretar la presó preventiva per a tots dos. 

En l'operatiu s'han intervingut un total de 289 quilograms d'haixix, dues embarcacions pneumàtiques, un vehicle de càrrega i diversos dispositius mòbils. 

En conseqüència de la pressió exercida per la Guàrdia Civil a la zona sud del Mediterrani, les organitzacions criminals estan desplaçant la seva activitat més al nord. Per fer-ho, utilitzen embarcacions pneumàtiques amb motors potents, les quals els permeten fer el trasllat de la droga des del nord d'Àfrica fins a les costes catalanes.