Imatge de la detenció d'un home per cultivar 1.200 plantes en una casa a Creixell

La Guàrdia Civil i la Policia Local de Creixell troben 1.280 plantes de marihuana en una casa

S'ha detingut un home de nacionalitat marroquina per tràfic de drogues

La Guàrdia Civil i la Policia Local de Creixell han desmantellat aquest dilluns, 7 de setembre, una plantació clandestina de marihuana amb més de 1.200 plantes, amagades dins d'una casa unifamiliar a Creixell. A més, la policia ha detingut un home que es trobava a la casa cuidant de les plantes, per la seva presumpta implicació en els delictes de tràfic de drogues pel cultiu i l'elaboració de la marihuana, i per defraudació de fluid elèctric.

La investigació va començar a principis d'aquest any, quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement d'una possible activitat il·legal que s'estaria desenvolupant en una casa unifamiliar a Creixell. La Guàrdia Civil es va posar en contacte amb la Policia Local de Creixell i es va crear un equip conjunt per tal de corroborar la informació rebuda, investigar i obtenir proves necessàries per esclarir dels fets. 

En les primeres actuacions els investigadors van poder descobrir que a l'exterior de l'habitatge investigat hi havia diversos elements que normalment s'utilitzen en el cultiu 'indoor' de marihuana. També es va poder comprovar que la casa estava llogada des de finals del 2019 per part d'una persona que no residia a l'habitatge i tampoc tenia ingressos ordinadors per poder fer front a les despeses que genera la casa.

Després de diverses setmanes d'investigació i avaluar els primers indicis, es va poder corroborar que la persona en qüestió havia llogat la casa amb l'única intenció d'establir-hi un cultiu rotatiu de marihuana al seu interior. Així doncs, després d'obtenir el permís de registre per part del jutge, el matí d'aquest dilluns, 7 de setembre, s'ha establert un dispositiu policial de la Guàrdia Civil i la Policia Local per tal d'escorcollar la casa. 

Imatge de la marihuana desmantellada en una casa de Creixell
La Guàrdia Civil va trobar fins a 1.280 plantes de marihuana a l'interior de la casa | Cedida Guàrdia Civil

La policia ha trobat, al garatge de l'habitatge, una plantació d'alt rendiment amb 1.280 plantes de marihuana llesta per a la seva recol·lecció, amb un pes de 180 quilos, així com materials i utensilis per a la seva producció. 

Per aquest motiu, s'ha detingut un home de nacionalitat marroquina, que estava cuidant i vigilant les plantes, com a presumpte autor d'un delicte de tràfic de drogues i defraudació del fluid elèctric. El detingut ha passat a disposició del jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell.