Imatge de la Guàrdia Civil durant l'operatiu policial en el marc del Siurana Climbing Festival

La Guàrdia Civil sanciona 32 persones durant el Siurana Climbing Festival

La Benemèrita va controlar les acampades il·legals durant la celebració de l'esdeveniment

Aquest passat cap de setmana, efectius de la Guàrdia Civil de Tarragona —del Seprona i de les Companyies Territorials— van fer un dispositiu policial amb motiu de la celebració de la segona edició del Siurana Climbing Festival, celebrat al poble de Siurana. Aquest dispositiu es va tancar amb 32 propostes de sanció per acampades il·legals, 46 persones identificades i 42 vehicles inspeccionats.

El desplegament de la Benemèrita es va fer donada la repercussió mediàtica de l'esdeveniment i la previsió d'una gran afluència de persones a Siurana, ja que durant el cap de setmana el poble es va convertir en l'epicentre mundial de l'escalada esportiva. El dispositiu policial de caràcter mediambiental es va fer per tal d'evitar que turistes i assistents acampessin en zones no habilitades per l'organització.

En aquest sentit, l'únic espai habilitat per acampar era el camp de futbol de Cornudella de Montsant, batejat com a Festival Pàrquing durant l'esdeveniment. Així mateix, els agents de la Guàrdia Civil també van controlar que no es realitzessin focs i minimitzar l'abocament de residus al medi natural.