Pla general del taller mecànic il·legal detectat en una antiga granja d'animals de la Canonja

La Guàrdia Civil sanciona un taller mecànic il·legal en una antiga granja d'animals de la Canonja

Els residus, líquids i peces dels vehicles estaven llençats al terra sense cap control ni prevenció

El Seprona de la Guàrdia Civil ha sancionat un taller mecànic il·legal localitzat en una antiga granja d'animals de la Canonja. Els agents van detectar nou infraccions administratives, entre les quals frau, danys al medi ambient o intromissió professional. La denúncia s'ha traslladat al Departament de Territori i a l'Ajuntament de la Canonja.

Els agents van detectar el taller a finals de la setmana passada, quan van veure diverses persones a l'exterior d'una antiga granja i amb diversos residus al voltant que feien pensar que a l'interior hi havia un taller de reparació de vehicles. 

La Guàrdia Civil es va acostar a la instal·lació i van trobar residus com peces de vehicles, productes i residus perillosos per al medi ambient. Es va comprovar que la instal·lació no tenia autorització per exercir cap mena d'activitat professional, així que es va inspeccionar l'interior de la granja, on els agents van trobar-hi alguns vehicles en procés de reparació, utensilis i maquinària mecànica

Els residus que s'extreien dels vehicles es deixaven directament a terra i estaven barrejats entre si, sense estar duent  a terme una gestió correcta dels residus que es generaven i no estaven sotmesos a cap control.

D'aquesta manera, els agents del Seprona van detectar un total de nou infraccions administratives i van aixecar una acta de denúncia per les irregularitats observades. Posteriorment, es va notificar a l'Àrea de Medi Ambient i Indústria de la Generalitat de Catalunya, a l'Agència Catalana de Residus i a l'Ajuntament de la Canonja.