Imatge d'arxiu d'una patrulla de la Guàrdia Urbana de Tarragona

La Guàrdia Urbana de Reus denuncia un conductor begut i el seu substitut per no tenir el permís de conduir

El segon conductor volia substituir el primer després de donar positiu al test d'alcoholèmia

La Guàrdia Urbana de Reus ha interposat tres denúncies a dos conductors, l'inicial i el seu substitut, durant un servei aquesta passada matinada de dilluns. Els fets han tingut lloc al camí de Riudoms cap a dos quarts de dues de la matinada.

Els agents han aturat un vehicle i han procedit a fer-li la prova d'alcoholèmia al conductor, a la qual ha donat un resultat positiu de 0,32 mg/l. Per aquest motiu, se li ha imposat una primera sanció administrativa.

Quan la Guàrdia Urbana han comprovat la documentació del conductor, han vist que no tenia permís de conduir per pèrdua de punts. La pèrdua del carnet ja havia prescrit, però el conductor encara no havia fet el curs obligatori per tornar a obtenir el permís de conduir. Per tant, els agents li han posat una segona multa administrativa.

Com que el conductor no podia continuar conduint perquè anava sota els efectes de l'alcohol, un dels ocupants del cotxe s'ha ofert com a conductor substitut per continuar la marxa. Abans de marxar, però, els agents també han comprovat la seva documentació. El segon conductor també tenia el permís de conduir retirat per pèrdua de punts, encara vigent, constituint un delicte penal, i també ha sigut multat amb una sanció més elevada.

Finalment, un tercer individu que viatjava al cotxe, amb tota la documentació en regla, ha pogut agafar el cotxe com a conductor i ell i els dos denunciats han pogut continuar la marxa.