Patrulla de la Guàrdia Urbana de Tarragona a la plaça de la Font.

Herois al carrer: Salven un home que s'havia desplomat al centre de Tarragona

És la segona persona en poc més d'una setmana que pateix un infart a ple carrer a la ciutat

Història tensa avui a Tarragona que, per sort, ha acabat tenint un final feliç. Segons ha explicat l'Ajuntament de Tarragona en un comunicat, la policia local ha pogut salvar la vida a un ciutadà que s'havia desplomat al mig del carrer.

Els fets han passat a la Rambla Nova de Tarragona. Un home que estava caminant per la vorera a l'alçada del número 76 ha caigut sobtadament. Acabava de patir un atac de cor.

A les 10.55 hores els serveis d'emergències han rebut l'avís d'un ciutadà que era al lloc dels fets. La persona avisava que hi havia un home a terra i que no responia. La Guàrdia Urbana de Tarragona no ha dubtat ni un segon en desplaçar-se ràpidament fins al punt indicat amb una dotació.

Un cop allí han pogut comprovar que la persona que era a terra tenia un pols molt dèbil i han avisat el 061.

Només cinc minuts després de l'avís ciutadà, la Guàrdia Urbana de Tarragona ha iniciat les tasques de reanimació. Alguns vehicles de les patrulles tarragonines tenen incorporats equips de DEA, un fet que ha estat transcendental per salvar la vida a l'home.

A més a més, els agents també han fet tasques de control de la resta de vianants i trànsit que estaven obstaculitzant la feina.

Mentre la Guàrdia Urbana estava fent les maniobres de reanimació, a les 11.04 hores el Sistema d'Emergències Mèdiques ha arribat. Ha estat llavors quan han pres el relleu als agents i han salvat la vida a l'home amb les maniobres. Un cop estabilitzat l'han traslladat a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona. Ara mateix està ingressat, però estable.

Segons explica el consistori, una situació similar es va viure la setmana passada, també a la Rambla Nova de Tarragona a l'altura del carrer Ramon i Cajal.