Un agent dels Mossos d'Esquadra

L'herbolari de Salou que ha estat intervingut per vendre altres objectes il·legals

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local han denunciat al propietari per incomplir la llicència d'activitat i vendre roba falsificada

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local han inspeccionat una botiga de Salou que estava venent substàncies vegetals amb cànnabis. Els fets han passat aquest dijous, 12 d'agost al matí, a un establiment que tenia llicència d'herbolari.

Segons un comunicat dels Mossos, l'objectiu de la inspecció ha estat comprovar si el local tenia la llicència, l'assegurança i la documentació en rigor. A més, de verificar si les substàncies que es venien eren legals o no.
 

11 mostres positives en drogues

El dispositiu d'inspecció l'han fet conjuntament els Mossos de la comissaria Salou-Vila-seca i la Policia Local del municipi de la Costa Daurada. Durant l'exploració els agents de la policia científica han fet proves a les substàncies trobades.

De les 11 mostres que s'han recollit, totes han donat positiu per drogues. Tot i això, aquestes proves només són indiciàries. Per tant, s'haurà de corroborar  en un laboratori, on es determinarà si hi ha un percentatge no permès de THC.

Denunciat administrativament per roba falsificada

Tot i que la policia catalana està a l'espera dels resultats del laboratori, s'ha denunciat al propietari de la botiga per roba falsificada. Els agents han trobat 70 peces de roba de primeres marques falsificada. Per això s'ha denunciat administrativament al propietari del local per un delicte contra la propietat industrial.

Per aquests motius l'establiment incomplia la llicència d'herbolari. Els agents de la Policia Local de Salou han aixecat una acta de la investigació feta per incompliment de llicència.

Tot el cànnabis no és droga

Cal recordar que la marihuana té diversos components, els més coneguts són el THC i el CBD. Aquest segon s'utilitza per nombroses les seves propietats analgèsiques o antiinflamatòries, entre d'altres. La diferència entre el THC i el CBD, és que el segon no és psicoactiu, és a dir no droga. Per això es poden fer productes amb el segon component.

Així doncs, les substàncies vegetals amb cànnabis no són drogues de per si. Tanmateix, si els Mossos han trobat un indici de droga. Tot i això, encara és necessari el resultat de la prova del laboratori. Aquesta acabarà de confirmar si hi ha un component actiu més elevat de THC del que pertoca en les substàncies que s'han trobat al local de Salou i per tant, si són estupefaents o no.