Un vehicle de la Guàrdia Civil al terme municipal d'Ascó

Identifiquen el pilot d'una aeronau a control remot per sobrevolar la central nuclear d'Ascó

No tenia cap classe d'autorització per pilotar l'aeronau ni certificat mèdic obligatori

La Policia Especialista en Gestió Aeronàutica i de Seguretat Operacional (PEGASO) de la Guàrdia Civil ha identificat al pilot d'una aeronau tripulada per control remot que sobrevolava l'espai aeri de la central nuclear d'Ascó. 

Aquests fets van succeir durant el matí del dimarts, 27 d'octubre, quan els agents de l'equip PEGASO estaven fent tasques de vigilància de l'espai aeri en infraestructures estratègiques i crítiques, com ho és el recinte de la nuclear asconenca. En aquests instants es va detectar una aeronau a control remot (RPAs) sobrevolant la zona sense cap mena d'identificació. 

De pressa es va realitzar un rastrejament i es va localitzar el pilot, qui després de ser identificat va admetre no tenir cap classe d'autorització per pilotar l'aeronau ni certificat mèdic obligatori. En aquest sentit, se li va comunicar que li posarien una sanció  per infringir les normes relacionades amb la Llei de Seguretat Aèria.

La Guàrdia Civil recorda que les operacions amb aeronaus pilotades per control remot per a ser utilitzades professionalment o activitats lúdiques, no poden sobrevolar espais aeris restringits, zones reservades, prohibides o estratègiques.