Una columna de fum s'aixeca des de la carretera C-242 al seu pas per Alforja, en una zona boscosa

Estabilitzat l'incendi d'Alforja; ha cremat 5 hectàrees i s'ha originat en un autobús

L'incendi s'ha declarat a la C-242, al seu pas per Alforja, aquest dijous a la tarda

ACTUALITZACIÓ 19.15 h

L'incendi que s'ha declarat a Alforja s'ha donat per estabilitzat per part dels Bombers de la Generalitat. Hi treballen, 10 operatius aeris i 28 dotacions terrestres, una xifra que no ha parat d'incrementar-se al llarg de la tarda. Segons les primeres dades hauria cremat unes cinc hectàrees.

El foc s'ha originat en un autobús que circulava per la C-242, entre Alforja i Cornudella de Montsant. La hipòtesi actual és que una avaria del vehicle hauria provocat que s'encengués, i el foc l'ha acabat calcinant completament. A l'autocar hi anaven dues persones, que no han patit ferides i han pogut sortir-ne pel seu propi peu.

El foc ha passat del vehicle a la vegetació del voral de la carretera, i s'ha estès ràpidament per la zona. L'avís ha arribat als serveis d'emergència quan passaven uns minuts d'un quart de cinc de la tarda. A més de la quarantena de dotacions de Bombers també s'han activat més de mitja dotzena d'operatius dels Mossos d'Esquadra.

NOTÍCIA ORIGINAL 17.25 h

Els Bombers de la Generalitat treballen en un incendi a la carretera C-242, al seu pas per Alforja. El foc s'hauria produït aquest dijous, 4 d'agost, a la tarda, en un autobús i ha calcinat completament el vehicle. Les flames han afectat la vegetació pròxima a la carretera i els operatius treballen ara per evitar que se segueixi escampant.

Hi estan treballant 27 dotacions de Bombers, segons l'última actualització del cos. Cinc d'aquests operatius són aeris, i els 22 restants, terrestres. L'incendi, que hauria començat a l'autobús, ha saltat als marges de la carretera, on ha començat a afectar la vegetació de la zona.

Els Mossos d'Esquadra han desplegat 7 dotacions per regular el trànsit. L'avís s'ha rebut quan passaven uns minuts d'un quart de cinc de la tarda. Des que s'ha desplegat l'operatiu la carretera ha quedat tallada en tots dos sentits de circulació.

La crema de l'autobús no ha provocat ferits, i a hores d'ara tampoc s'han hagut de desallotjar veïns. Segons les primeres informacions, el vehicle circulava per la C-242, passat Alforja i en direcció a Cornudella de Montsant. Viatjaven dues persones dins quan s'hi ha originat el foc, per causes que a hores d'ara es desconeixen.

Totes dues persones han pogut sortir-ne pel seu propi peu en el moment en el qual s'ha declarat l'incendi. Haurien sigut els responsables d'alertar els serveis d'emergència de la situació. El foc ha acabat cremant completament el vehicle i estenent-se cap al voral de la carretera i la vegetació de la zona.

La preocupació principal dels operatius d'extinció d'incendis és que el foc pugui estendre's, tenint en compte que hi ha una àmplia zona de vegetació boscosa al voltant. Les condicions estiuenques fan incrementar la preocupació, i més enguany, amb les contínues onades de calor i l'absència de pluja.