Un helicòpter dels Bombers actuant en l'incendi d'Ascó

Controlat un incendi a prop del Castell d'Ascó que ha cremat gairebé 3 hectàrees

El foc va començar aquest dilluns a la tarda i la principal hipòtesi és que el seu origen sigui una crema de restes vegetals

Un incendi forestal ha cremat prop de tres hectàrees de terreny al terme municipal d'Ascó, en una zona propera al Castell. Segons han informat els Bombers de la Generalitat, el foc es va iniciar ahir a la tarda i ha afectat conreus, arbrat i matolls. La principal hipòtesi sobre l'origen de les flames és que aquestes s'hagin produït a causa d'una crema de restes vegetals.

Els Bombers de la Generalitat han treballat de valent per evitar que les flames anessin a més i durant la tarda van desplegar fins a vint dotacions terrestres, dos helicòpters bombarders i quatre avions de vigilància i atac. En aquest sentit, al voltant de les nou de la nit l'incendi es va donar per estabilitzat, mentre que aquest matí ja s'ha controlat.

Durant aquest matí de dimarts, els Bombers mantindran vuit unitats terrestres sobre el terreny —amb efectius GRAF i EPAF— per revisar tot el perímetre de l'incendi, detectant i apagant punts calents o fumeroles.