Contenidors cremats.

Celebració 'incendiada' a Reus: Investiguen la crema d'una vintena de contenidors

De moment encara no hi ha hagut detencions relacionades

El Mundial de futbol que se celebra a Qatar aquest mes enfrontava aquest dimarts, 6 de desembre, Espanya i Marroc. Era un partit molt esperat, especialment a Reus, on la comunitat marroquina és força nombrosa. El partit es va allargar fins als penals, moment en què Marroc va aconseguir continuar viva a la competició emportant-se el partit. Aquest fet va despertar l'eufòria dels aficionats marroquins, els quals van sortir al carrer a festejar-ho. 

Inicialment, es van concentrar per la zona del centre de Reus. Això va provocar que es veiessin curioses imatges d'un gran nombre de marroquins celebrant la seva victòria barrejada entre la multitud que hi havia a la zona centre gaudint de l'espectacle de Nadal que hi havia programat, així com les diverses atraccions que hi ha instal·lades a la ciutat aquests dies.

Poc després la multitud va marxar d'aquesta zona i malgrat que es va activar un dispositiu especial entre la Guàrdia Urbana de Reus i els Mossos d'Esquadra per evitar aldarulls, no es van poder evitar del tot.

Incendien una vintena de contenidors a Reus

Quan feia poc més d'una hora que s'havia acabat el partit i les celebracions s'estenien per tot Catalunya, i Reus, els Bombers de la Generalitat van començar a rebre els primers avisos per incendis.

El primer d'ells va ser al Camí de l'Aleixar de Reus. Una petita illa de contenidors va quedar totalment calcinada en un foc que va encendre les alarmes, ja que les flames van arribar força amunt i també van provocar una columna de fum molt visible. Aquest incendi també va preocupar perquè davant dels contenidors hi havia una clínica veterinària, la qual va quedar parcialment afectada a la façana.

Aquest no va ser l'únic incendi del vespre que va mobilitzar els bombers a la capital del Baix Camp. En total van cremar fins a una vintena de contenidors a la ciutat en quatre zones diferents, segons els Bombers de la Generalitat. La Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per trobar l'autor o autors dels fets, i de moment no hi ha hagut cap detenció relacionada.

A Reus és on es van produir els incidents més destacats a Catalunya durant les celebracions de la victòria de Marroc al Mundial. 

La festa a la capital del Baix Camp es va desplaçar fins a l'avinguda Jaume I. Allí es van concentrar centenars de persones per celebrar el triomf, llençant pirotècnia, fent diversos càntics i mostrant orgullosos la bandera del Marroc.