Les flames de l'incendi de Corbera d'Ebre

La foto més esgarrifosa de l'incendi de Corbera d'Ebre

Els Bombers treballen amb mig centenar de dotacions terrestres i el suport aeri d'un helicòpter

L'incendi forestal que es va declarar aquest dimecres a Corbera d'Ebre continua cremant i ja ha calcinat 360 hectàrees, segons han informat els Bombers de la Generalitat. En aquest sentit, el foc, que ha deixat algunes imatges esgarrifoses, ha afectat especialment massa forestal i alguns conreus. La notícia positiva és que la intensitat del foc ha baixat, tot i que encara no s'ha aconseguit estabilitzar.

Segons les dades facilitades pels Bombers, a hores d'ara, una cinquantena d'unitats terrestres lluiten contra les flames, amb el suport aeri d'un helicòpter bombarder. L'incendi té tres flancs, un dels quals, el dret, afectava un parc eòlic, tot i que s'ha pogut aturar, gràcies a camins i pistes d'accés que han fet de tallafocs.

El flanc central no s'ha pogut abordar per falta d'efectius, mentre que el flanc esquerre és el que està més actiu, en direcció al municipi de Vilalba dels Arcs. Sortosament, les flames no amenacen cap nucli poblat ni masia dispersa, motiu pel qual no s'ha hagut de fer cap desallotjament preventiu.


Explosions d'artefactes de la Batalla de l'Ebre

Cal destacar que durant la tarda d'aquest dimecres es van sentir algunes explosions a la zona de l'incendi, que correspondrien a artefactes enterrats a la zona de les Campines. En aquest sentit, s'ha de recordar que aquesta zona va ser escenari de combats de la Batalla de l'Ebre, durant la Guerra Civil. Davant això, els Bombers han hagut de prendre mesures de precaució extraordinàries.

En aquest sentit, els Bombers de la Generalitat han demanat la ciutadania que no s'acosti a la zona on es produeix l'incendi, per la seva seguretat i per deixar treballar els efectius dels cossos d'emergència.