Bombers Generalitat

Incendi forestal a Falset en una zona amb masies i xalet

La persona que ha donat l'avís del foc ha hagut de ser traslladada pel SEM

Catalunya torna a entrar en una setmana de perill màxim. L'onada de calor arriba de bracet d'un perill molt alt d'incendi forestal. La zona del Priorat, a més a més, està travessant en aquests moments una sequera molt preocupant. Tot plegat és un còctel ideal pels temuts incendis forestals.

Aquest dilluns 11 de juliol ja s'ha viscut el primer ensurt de la temporada. Els serveis d'emergències han rebut a les 15.48 hores un avís per un incendi forestal a Falset, a la zona del barranc dels Aiguasals.

La persona que ha donat l'avís ha resultat ferida

Ràpidament els Bombers de la Generalitat s'han mobilitzat amb un important desplegament. Les dotacions aèries es deixaven veure pel cel del Camp de Tarragona i no era per menys, ja que es tractava d'un incendi que podia ser perillós.

A la zona també hi havia un xalet i dues masies que, per sort, estaven buits. Tanmateix, les flames no han arribat fins a ells.

La persona que ha avisat de la gran columna als serveis d'emergències ha resultat ferida lleu per inhalació de fum i ha hagut de ser traslladada pel Sistema d'Emergències Mèdiques.

En un primer moment els bombers hi han enviat 18 dotacions, set d'elles aèries. Gràcies a la ràpida actuació les flames han pogut ser controlades i ja està gairebé estabilitzat. Hi han seguit treballant 12 dotacions, dues d'elles aèries.