Imatge de l'incendi que crema a la Morera de Montsant

Última hora: Incendi forestal a la zona de Scala Dei

Els Bombers hi treballen amb tres mitjans aeris i 12 dotacions terrestres

L'arribada d'una onada de calor a casa nostra ha elevat les temperatures gairebé fins als 40 graus. En aquest sentit, la falta de pluges i aquest augment dels termòmetres suposen un risc per als boscos, molt susceptibles a patir incendis. En aquest sentit, aquest dimecres al migdia s'ha produït un incendi a casa nostra, que a hores d'ara encara crema.

Segons han informat els Bombers de la Generalitat, les flames cremen des d'abans de la una del migdia —avís a les 12.44 hores— en una zona forestal de la Morera de Montsant, a la comarca del Priorat. Segons ha informat el cos d'emergències a través d'una piulada a la xarxa social Twitter, a hores d'ara hi treballen tres mitjans aeris i 12 unitats terrestres.

En aquest sentit, fonts consultades dels Bombers han assegurat que la situació està controlada i que «no hi ha perill».

Una de les campanyes forestals més complicades dels darrers anys

Aquest incendi al Priorat arriba en una jornada en què el Departament d'Interior ha explicat que la d'aquest 2022 és la campanya forestal més complicada i llarga dels darrers anys, a causa de la poca pluja registrada durant l'hivern i les altes temperatures de les darreres setmanes. Això, ha elevat el risc d'incendi arreu del territori, especialment a la zona de la Catalunya Central.

Segons ha explicat el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, hi haurà més de 5.000 servidors públics, així com uns 40 mitjans aeris i 16 drons del cos d'Agents Rurals. En aquest sentit, Elena ha assegurat que en els primers cinc mesos i mig de l'any, a Catalunya s'han registrat 285 incendis forestals i s'han cremat 607 hectàrees de bosc, les xifres més altes des de 2012.