Les flames de l'incendi de Corbera d'Ebre

El foc de Corbera d'Ebre continua cremant i continua la lluita per apagar les flames

El flanc dret i el cap de l'incendi avancen i s'estan desplegant estratègies per ancorar les flames i evitar que s'acostin a la carretera TV-7331

La demarcació de Tarragona es veu afectada per les flames en diversos punts del territori. Al migdia s'ha originat un foc forestal al terme municipal de la Morera de Montsant, concretament, a la zona d'Escaladei. Un incendi que no representa cap amenaça i hi queden cinc dotacions terrestres.

El foc que s'ha originat hores després afecta la comarca de la Terra Alta. Un incendi que s'ha declarat aquest dimecres a la zona del calvari de Corbera d'Ebre. El servei d'emergències han sigut alertats a les 14.53 hores de la tarda, motiu pel qual han estat avisats els Bombers de la Generalitat de Catalunya.

Per aquest foc, el cos de bombers, en un primer moment, hi han destinat nou dotacions terrestres i una aèria per extingir les flames que cremen vegetació en aquest indret.

Per reforçar aquestes dotacions i a mesura que s'ha anat complicant, finalment s'han activat 46 dotacions, 40 dotacions terrestres i 6 mitjans aeris (2 helicòpters de comandament, 2 bombarders i 2 avions de vigilància i atac). Els efectius treballen per combatre les flames. 

De resultes del foc s'ha pogut veure una gran columna de fum de diversos punts dels pobles pròxims d'aquest indret. Segons dades provisionals d'Agents Rurals, l'incendi afecta una superfície aproximada d'unes 250 hectàrees majoritàriament de terreny forestal. A més, el foc ha afectat un parc eòlic en aquesta zona de la Terra Alta.

Gran fumerada durant l'incendi forestal de Corbera d'Ebre
Afecta una superfície aproximada d'unes 15 hectàrees | Agents Rurals

Els Bombers de la Generalitat han informat que el flanc dret i el cap de l'incendi forestal de Corbera d'Ebre estan avançant. Per aquest motiu s'estan desplegant estratègies per ancorar les flames i així evitar que s'acostin a la carretera TV-7331. D'altra banda, s'ha tallat la carretera TV-7333 entre Villalba i la Fatarella.

En aquest sentit, l'incendi està avançant per la vegetació en direcció Villalba dels Arcs i la Fatarella, mentre segueixen les actuacions del cos de bombers en aquest primer cruel incendi de l'any a les comarques ebrenques.

La influència de les tempestes a l'Aragó i els canvis de vent han empès l'incendi forestal de Corbera d'Ebre. Segons informen els Bombers, el cap, però, tira cap a uns conreus a peu de la TV-7333 i allà es crearan unes bones condicions per intentar-ne aturar l'avenç.

El vent i les altes temperatures dificulten les tasques d'extinció. A més, el foc ha fet focus secundaris; se n’han localitzat alguns a 50 metres del focus principal de foc.

L'avís de Protecció Civil 

En conseqüència d'aquest incendi, Protecció Civil ha activat l'alerta Infocat. En aquest sentit, avisa a la població pròxima del foc de Corbera d'Ebre que no s'apropin a les zones on estan actives les flames.

Assenyalen que hi ha molts vehicles d'emergències treballant i, si es va fins a les zones pròximes, podrien entorpir la seva mobilitat.

Els camps de conreu eviten la propagació de les flames

L'alcalde de Corbera d'Ebre, Antoni Álvarez, ha explicat en declaracions a Catalunya Informació que els camps de conreu que hi ha en un barranc estan ajudant a evitar que les flames es propaguin amb més rapidesa, si bé van cap a la cresta.

També ha afegit que hi ha hagut alguna explosió de bombes de la Guerra Civil que hi ha escampades pel terme municipal.