Columna de fum de l'incendi de Corbera d'Ebre al costat de dos aerogerenadors

L'incendi de Corbera no s'atura i espanta: 250 ha cremades i potencial de 8.000

Els Bombers han activat 46 dotacions i treballaran durant tota la nit per apagar les flames

A les 14.53 hores d'aquest dimecres arribava l'avís d'un incendi a la localitat de Corbera d'Ebre. Un foc que s'originava a la zona del Calvari del municipi de la Terra Alta, però que al pas de les hores ha anat creixent i avançant metres.

Les flames han arrasat tot allò que tenien pel seu davant, tot i les grans tasques per extingir-lo que estan fent els Bombers de la Generalitat i altres col·laboradors de la zona. 

La Terra Alta en flames

Des de l'alerta pel foc a Corbera d'Ebre, les flames ja han arrasat entre unes 250 i unes 300 hectàrees, però tenen un potencial devastador de 8.000, segons han explicat els Bombers de la Generalitat des del centre de comandament de foc d'Artesa de Segre —on hi ha un altre preocupant incendi. 

A la Terra Alta hi treballen un total de 46 dotacions del cos de bombers, amb 40 dotacions terrestres i sis mitjans aeris (dos helicòpters de comandament, dos bombarders i dos avions de vigilància i atac).

Un gran desplegament d'emergències per poder aturar unes flames que es veien ajudades per les condicions meteorològiques. Els Bombers han destacat que les tempestes de l'Aragó que s'estan desplaçant a la zona de l'incendi, sumades a les altes temperatures que hi ha a la zona i el vent, dificulten les tasques.

Tot i això, el cos de Bombers amb la lluita continua des de l'inici de l'incendi, han aconseguit conduir el foc cap a una zona de camps i cultius, a tocar de la carretera TV-7333. Un punt d'on tenen la sensació que podran atacar el foc.

Les flames de l'incendi de Corbera d'Ebre
La virulència del foc a Corbera d'Ebre   | Twitter / @pc_riba_roja

A més, a això s'hi suma, segons han indicat, que el foc ha fet focus secundaris i se n'han pogut localitzar alguns a 50 metres del principal. Així mateix, també ha quedat afectat un parc eòlic de la zona i afecta el paratge de les Camposines.

Per garantir i no obstaculitzar les tasques d'emergències, a més de per seguretat, ha calgut tallar la carretera TV-7333, entre la Fatarella i Vilalba dels Arcs, en els dos sentits de la marxa.

Els Agents Rurals estan perimetrant la zona afectada i els Bombers s'han distribuït en una àrea de 200 hectàrees per fer front al foc.

Activats tots els Bombers de Catalunya

Per continuar amb les tasques d'extinció dels dos grans incendis forestals actius a Catalunya, el de Baldomar i Corbera d'Ebre, es mantindran les tasques d'extinció durant tota la nit. 

Per aquest motiu, s'ha activat a tot Catalunya l'M2. Tots els efectius del cos han de presentar-se als seus parcs, sempre i quan hi hagi vehicles amb els quals treballar.