Incendi

Incendi forestal en una zona de difícil accés a Falset

El lloc dels fets dificulta les tasques dels bombers

En un dia fred i sec, però amb vent que encara es deixa notar, els Bombers de la Generalitat s'han mobilitzat a primera hora d'aquest dimarts per un incendi forestal en una zona boscosa del Priorat.

Concretament els serveis d'emergències han rebut l'avís per una columna de fum a les 09.50 hores. El punt on s'ha iniciat l'incendi ha estat en una zona de muntanya pròxima a Falset. 

Les tasques dels Bombers de la Generalitat s'han complicat perquè es tracta d'una zona de difícil accés. Això ha comportat que s'hagin hagut d'activar el Grup de Recolzament d'Actuacions Forestals (GRAF) i l'Equip de Prevenció Activa Forestal (EPAF).

Per intentar apagar les flames d'aquest incendi forestal, el qual ja han donat per controlat a les 11.47 hores, s'ha hagut de treballar amb vehicles lleugers i eines manuals, ja que els camions no podien arribar fins a les flames. 

A la vegada també s'ha treballat creant una línia d'aigua des d'on hi ha els camions dels Bombers de la Generalitat. L'incendi ha calcinat una àrea de matolls en un barranc i encara es desconeixen les causes que l'han pogut iniciar.