Un home mor en un incendi en una casa de la Vilella Baixa

Esgarrifoses novetats sobre l'incendi mortal al Priorat: va ser provocat

Els Bombers van trobar el cos de l'home al soterrani

La Vilella Baixa era escenari d'una gran tragèdia aquest passat diumenge. Un home perdia la vida en un incendi declarat en una casa situada al carrer Riu del municipi del Priorat.

Un fet que després de la investigació dels Mossos d'Esquadra s'ha aconseguit esclarir i donar més detalls del sinistre mortal. Segons ha informat ElCaso.cat, el foc a l'immoble va ser provocat i els agents de la policia catalana l'estan tractant com un suïcidi. 

La víctima, trobada a la planta d'origen de l'incendi

El cos de la víctima, de 56 anys, va ser trobat al soterrani on es va iniciar l'incendi aquest passat diumenge. Un lloc que, segons el citat mitjà, estava totalment tancat des de l'interior.

En el transcurs de la investigació policial, s'han tractat diverses hipòtesis d'aquest tràgic succés. Una d'elles era que una altra persona estigués involucrada en l'incendi a la casa del poble del Priorat, la qual s'hauria descartat després de parlar amb membres de la família.

Finalment, la investigació s'ha tancat en determinar que la mort del veí de la Vilella Baixa en l'incendi era un suïcidi. Ell mateix va iniciar l'incendi en una sala on la família acumulava llenya per la seva llar de foc. Un fet que va afavorir el desenvolupament de les flames.

Part exterior de la casa on ha mort un home en un incendi a la Vilella Baixa
Els fets van succeir en una casa de la Vilella Baixa | ACN

Un incendi a primera hora del matí

Quan només faltaven cinc minuts per a les vuit del matí, els serveis d'emergència rebien l'avís d'aquest foc a la Vilella Baixa. Un incendi que s'havia originat a la planta -1 de la casa, la qual tenia quatre plantes d'alçada.

Els Bombers activaven un total de sis dotacions, entre camions d'aigua, l'autoescala i els vehicles lleugers de coordinació i comandament. A més, també hi anaven les ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i patrulles dels Mossos d'Esquadra. 

A la seva arribada, el foc estava totalment desenvolupat i els ocupants havien sortit a l'exterior, a excepció d'una persona. La víctima mortal en aquest succés va ser localitzada sense vida a la mateixa planta on s'havia originat l'incendi. I, al mateix temps, hauria estat la causant d'iniciar les flames.

Cap a dos quarts de deu del matí, el foc ja estava apagat i els bombers procedien a ventilar i revisar la resta de l'immoble. Els Mossos d'Esquadra iniciaven la investigació, la qual s'ha tancat com un suïcidi.