Imatge del fum de l'incendi que afecta la nau industrial del carrer Sant Serapi de Reus

Ara mateix: gran incendi en una nau al centre de Reus

Els fets han tingut lloc poc abans de les tres de la tarda al carrer Sant Serapi de la capital del Baix Camp

Ensurt important aquest dimarts, 2 de novembre, al centre de Reus a causa d'un incendi en una nau abandonada per motius que, per ara, es desconeixen. Poc abans de les tres de la tarda s'ha iniciat un foc en una nau industrial situada al número 2 del carrer Sant Serapi de la capital del Baix Camp. Les flames que afecten l'edifici han provocat una notable columna de fum que és visible des de diversos punts de la ciutat.

El foc ha anat a més i s'ha desallotjat l'empresa de l'edifici adjacent per precaució. Els Bombers de la Generalitat hi han desplaçat fins a deu dotacions que encara hi treballen. Les flames afecten completament el pis i el terrat de la nau abandonada, però els operatius d'emergències no han trobat indicis que indiquin que pogués haver-hi algú dins.

Tant la columna de fum negre com, sobretot, l'olor, es poden sentir des de força distància mentre encara crema el foc. Els operatius de prevenció i extinció d'incendis segueixen treballant per sufocar-lo. Testimonis presencials expliquen que la intensitat de l'incendi que es percep des de fora torna a revifar cada vegada que sembla que els Bombers són a prop de controlar-lo.

Les flames han provocat que s'esfondrés el sostre i els forjats de la nau.

Crema la nau on es va desmantellar una plantació de marihuana el 2017

Les flames no han afectat, fins ara, cap dels edificis adjacents, i el desallotjament de l'immoble del costat s'ha fet per precaució. La nau que crema és la que havia acollit l'antiga Impremta Torrell. És el mateix local en desús on, l'octubre del 2017, ara fa quatre anys, els Mossos d'Esquadra van desarticular una plantació de marihuana interior.

En aquell moment s'hi van trobar 800 plantes de marihuana després de l'entrada de la policia catalana. Va ser un veí qui va alertar el cos policial dels moviments d'un grup de tres o quatre persones. Segons hauria informat als Mossos, els va veure retirant farcells de la nau abandonada.

L'immoble era, llavors, propietat d'una immobiliària de Barcelona i estava en desús. Des de llavors tampoc ha tingut cap activitat que es conegui, tot i que l'incendi d'aquest dimarts no descarta que hi hagi hagut moviment darrerament.