L'incendi que ha tingut lloc al polígon del Foix de l'Arboç.

Tretze persones ferides, tres de greus, en un incendi al polígon del Foix de l'Arboç

El foc s'ha declarat al pàrquing d'una empresa

ACTUALITZACIÓ 3/12 a les 19.48 hores

Els Bombers de la Generalitat han donat per extingit aquest divendres a la tarda l'incendi en una nau industrial de l'Arboç, que ha causat 13 ferits, tres dels quals greus. Ha cremat completament una nau on hi havia productes inflamables (olis, dissolvents i material divers) i n’ha col·lapsat part de la coberta.
 

NOTÍCIA 3/12 a les 11.46 hores

Tretze persones han resultat ferides en un incendi que s'ha declarat al polígon del Foix de l'Arboç. Segons els Bombers, el foc s'ha originat al pàrquing d'una empresa situada al carrer dels Tallers, a les 11.20 hores. Des del SEM han avançat que hi ha tres persones ferides greus, una de menys greu i nou de lleus.

Les flames han afectat cinc camions i els Bombers han desplaçat fins a onze dotacions a la zona. També el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha activat deu unitats terrestres, dos helicòpters medicalitzats i tres unitats de logística. Els tres ferits greus s'han traslladat a l'Hospital de la Vall d'Hebron.

Els Bombers han informat que l'empresa afectada és de tractament de residus, on hi ha olis, dissolvents i altres materials derivats. Alguns mitjans han apuntat que es podria haver produït una explosió durant l'incendi, que ha esfondrat el sostre de la nau.

Preocupació per diversos incendis

Les instal·lacions de Dana-Catalana de Residuos acumulen fins a tres incendis durant la darrera dècada, segons el consistori. La planta ja va quedar calcinada fa un any per un foc suposadament provocat per un treballador, segons van recollir les càmeres de seguretat.

Aquesta vegada, l'origen hauria estat una guspira d'un soldador que ha entrat en contacte amb aerosols que s'estaven tractant a la planta, segon l'alcalde, Joan Sans. El batlle ha afirmat que hi ha preocupació després de tants incendis i que demanaran a la Generalitat que aquestes indústries se situïn allunyades.

La nau afectada per l'incendi, a l'Arboç.
El foc s'ha declarat en una empresa de tractament de residus. | Bombers de la Generalitat