Crema un foc de matolls davant de l'Institut Pere Mata de Reus

Gran columna de fum per un incendi al Pere Mata de Reus: tallen la via de tren

Sis dotacions dels Bombers de la Generalitat treballen per apagar el foc

Dos incendis de matolls cremen, a Reus, aquest dijous a la tarda. El primer foc s'ha declarat a l'avinguda de Bellissens, a la part sud del terme municipal. El segon, a la carretera de l'Institut Pere Mata, al nord de la capital del Baix Camp.

Hi estan treballant, almenys, sis dotacions dels Bombers de la Generalitat de Catalunya. Per actuar en tots dos casos també s'han desplegat unitats de la Guàrdia Urbana de Reus i del Cos de Mossos d'Esquadra. Els cossos policials han restringit o regulat el trànsit i, allà on ha convingut, s'ha tallat totalment l'accés.

Segons les primeres informacions, l'incendi de l'avinguda de Bellissens ja hauria quedat primer controlat i, posteriorment extingit. Ha arribat a cremar una hectàrea de matolls. El de la carrera de l'Institut Pere Mata, en canvi, ha aixecat una important columna de fum.

A més, està més a prop d'equipaments i població. Així es pot comprovar amb les primeres fotos que s'han publicat a les xarxes socials. Aquest avís ha arribat a través del 112 a dos quarts de quatre de la tarda.

S'ha informat als cossos d'emergències que hi havia foc en uns matolls i els Bombers han activat el seu protocol. Hi treballen sis dotacions a hores d'ara, i els operatius d'emergències s'han posat en contacte amb Renfe per poder tallar la circulació de trens en aquell punt.

Es tracta d'una mesura que, segons fonts dels Bombers de la Generalitat, permet treballar amb més comoditat a les dotacions desplegades. El tall de circulació, segons algunes fonts, ja s'hauria fet efectiu.