Dos vehicles dels Bombers de la Generalitat en un incendi a la Bisbal del Penedès

Ensurt de matinada a Tarragona: ferida greu una dona en l'incendi d'un pis

Els fets han succeït en un immoble de l'avinguda Catalunya | Han desallotjat els veïns i veïnes de l'edifici

Gran ensurt, i a punt d'acabar en tragèdia, aquesta matinada a Tarragona. Els serveis d'emergències han hagut d'actuar d'urgència per un foc en un habitatge a l'avinguda Catalunya de la capital del Tarragonès.

Un desplegament que ha comptat amb els Bombers de la Generalitat, la Guàrdia Urbana de Tarragona, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i els Mossos d'Esquadra. En conseqüència d'aquest incendi, una persona ha estat traslladada en estat greu a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona

Crema el menjador d'un pis i es desallotja tot l'edifici

El telèfon d'emergències ha sonat a un quart de quatre d'aquesta matinada per un incendi a Tarragona. S'alertava d'unes flames a la segona planta d'un edifici de planta baixa i vuit pisos d'alçada, a l'avinguda Catalunya.

El foc s'ha originat al menjador d'aquest habitatge, quedant completament afectat pel fum. Els Bombers de la Generalitat hi han desplaçat cinc dotacions. En concret, han activat una autoescala, tres camions d'aigua i un vehicle lleuger de coordinació i comandament.

A l'arribada del cos de bombers, la majoria de veïns, gairebé una cinquantena, havien sortit a l'exterior dels seus domicilis. A més, ja havien arribat els efectius de la Guàrdia Urbana de Tarragona. 

En accedir al pis on s'ha originat l'incendi, en una de les habitacions s'ha localitzat una dona d'avançada edat. Se l'ha evacuat a l'exterior del pis fins a la primera planta. En aquest lloc ha estat atesa pels professionals del SEM.

Un cop a l'exterior de l'edifici, la dona afectada per les flames ha estat traslladada fins a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona en estat greu.

Després de més de trenta minuts treballant en l'incendi, a les 03.39 hores, s'ha donat per controlat. A partir d'aquest moment, s'han iniciat les tasques de ventilació, recerca i revisió de tot l'immoble per assegurar que no hi hagués més persones afectades.

 Finalitzades aquestes tasques i confirmada l’habitabilitat i seguretat estructural de l’edifici, totes les persones han pogut retornar als seus domicilis.

En el dispositiu d'emergències a Tarragona també hi han treballat cinc patrulles dels Mossos d’Esquadra, tres ambulàncies del SEM i diversos efectius de la Guàrdia Urbana.