Els Bombers actuant en un incendi al Port de Tarragona

Alarma per una columna de fum a Tarragona: Incendi al Port

El foc s'ha originat en una muntanya de ferralla al Moll de Navarra | La Policia Portuària ha tancat l'accés al públic del passeig de l'escullera

El Port de Tarragona ha hagut d'activar aquest matí el Pla d'Autoprotecció en fase de prealerta arran d'un incendi. El foc s'ha originat en una muntanya de ferralla al moll de Navarra, poc després de les deu del matí d'aquest dimarts. 

Els Bombers del Parc Químic i la policia portuària s'han activat per evitar la propagació de les flames. Així mateix, els Bombers de la Generalitat han anat fins a la zona del Port amb tres dotacions de suport per apagar les flames. També hi ha anat l'ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

El vent que hi havia a la zona de l'incendi al moll de Navarra ha provocat que s'avivin les flames i desplaça el fum cap al passeig de l'escullera. L'accés d'aquest ha estat tancat al públic de manera preventiva.

La zona de l'incendi s'ha perimetrat, mentre es treballa en l'extinció de les flames. En aquest punt s'hi emmagatzemen sòlids a granel i la ferralla estava guardada per ser reciclada.
 

L'incendi s'ha produït en una càrrega de 200 tones de ferralla. A les tasques d'extinció, també s'hi ha afegit el remolcador Poblet, mentre el vaixell Sar Mesana de Salvament Marítim es manté vigilant durant la seva actuació. 

Extingit l'incendi

En l'acció combinada dels Bombers de la Generalitat, del cos del Parc Químic i del mateix remolcador, l'incendi de ferralla al Moll de Navarra s'ha donat per extingit, tal com ha informat el Port de Tarragona a les 11.25 hores del matí d'aquest dimarts.

Les tasques d'extinció han durat als voltants d'una hora, després de l'avís de l'incendi poc després de les 10 del matí. Un foc que ha estat avivat pel vent que hi ha a la zona portuària i que ha requerit l'activació del Pla d'Autoprotecció (PAU) en prealerta.