Incendi a la serra del Montsià

Incendi de vegetació forestal en un espai natural protegit de les Terres de l'Ebre

Els Bombers ja l'han donat per estabilitzat | El foc ha calcinat una superfície provisional de 2,70 hectàrees

ACTUALITZACIÓ 15/08 a les 16.45 hores

Els Bombers de la Generalitat han donat per extingit l'incendi que afecta des d'ahir la serra del Montsià. El cos de bombers ha retirat les darreres dotacions que estaven remullant la zona i ja s'han dirigit cap als parcs corresponents. 

NOTÍCIA 15/08 a les 11.25 hores

Un incendi que s'ha declarat a un quart de sis de la tarda del dissabte a la serra del Montsià ha activat els Bombers de la Generalitat. El foc ha començat a la zona forestal entre la Foradada i Mata-redona de la comarca ebrenca.

Segons han explicat els bombers, les flames han començat en una zona de difícil accés situada entre els municipis de Freginals i Sant Carles de la Ràpita. El foc avançava en sentit descendent i ha obligat el cos a activar nou mitjans aeris i deu dotacions terrestres. 

El cap de l'incendi, afortunadament, ha quedat aturat per tarteres i discontinuïtats en el terreny. En canvi, el flanc dret s'ha estabilitzat ben de pressa. En les següents hores han treballat per tancar el flanc esquerre.
 

En l'incendi a la serra del Montsià s'han acabat activant 19 unitats, entre dotacions terrestres i mitjans aeris. Tot i això, als volts de les set de la tarda els Bombers han donat per estabilitzat l'incendi de vegetació forestal a la serra del Montsià.

Les flames han afectat una superfície provisional de 2,7 hectàrees dins de l'espai natural protegit. Segons han explicat els Bombers, la nit a la zona de l'incendi ha estat tranquil·la.

Durant el matí hi treballen amb un helicòpter bombarder per remullar la superfície afectada. A la nit només quedaven dos punts calents i finalment, a la zona, no hi ha hagut tempesta seca de matinada.