Parades del Mercat de Marxants de Reus al voltant del Mercat Central, amb clientela mirant els productes

Ensurt al Mercat de Marxats de Reus per l'incendi d'un vehicle

No s'han hagut de lamentar ferits ni danys més enllà del vehicle afectat

Al Mercat Central i al Mercat de Marxants de Reus s'ha viscut, aquest dilluns al matí, un ensurt. Avui, 8 d'agost, s'ha declarat un incendi a l'aparcament subterrani que s'ha fet evident no només des de la superfície, sinó des d'alguns punts del voltant. El foc ha activat cinc dotacions de Bombers de la Generalitat a més d'operatius de la Guàrdia Urbana de Reus.

L'avís s'ha rebut cap a un quart d'onze del matí i els equips d'extinció d'incendis han aconseguit controlar el foc quan passaven uns minuts de tres quarts d'onze. Han detectat un vessament de benzina, una situació «força normal» donades les circumstàncies. S'ha activat l'extracció de fums de l'aparcament per facilitar-ne la ventilació.

No s'han registrat ferits fins ara, ni més danys materials que el vehicle afectat, però sí diverses afectacions. El foc s'ha declarat en un cotxe, aparcat a la segona planta subterrània del pàrquing de la plaça del Nen de les Oques. Des de fora semblava que l'incendi estava començant al Mercat de Marxants, ja que és per on sortia el fum.

De fet s'ha hagut d'acordonar la zona exterior per on sortia el fum per garantir la seguretat dels paradistes i els clients. On no s'ha informat que hi hagi hagut afectació és a l'interior del Mercat Central, que hauria pogut mantenir la seva activitat. També l'aparcament municipal, que només ha hagut de prescindir de la zona on s'ha encès el vehicle.

Quan els Bombers de la Generalitat han arribat al lloc dels fets, els efectius de la Guàrdia Urbana havien pogut controlar el foc. Tot i que s'ha començat a investigar, es desconeix què ha provocat que el cotxe s'encengués. Des d'alguns punts del voltant, especialment des d'edificis elevats, s'ha pogut apreciar una bona columna de fum, segons afirmen diversos testimonis presencials.

Alguns subratllaven, mentre ha durat l'incident, que precisament avui és un dia amb una concentració especialment gran de gent. No només pel Mercat Central, sinó especialment pel Mercat de Marxants, que s'instal·la els dissabtes i els dilluns al voltant del Central. Ocupa el carrer de Josep Sardà i Cailà i l'avinguda del President Companys, just a sobre de l'aparcament subterrani.

Al pàrquing municipal s'hi accedeix, en cotxe, a través de la plaça de les Oques, però els llocs d'aparcament queden justament a sota dels dos carrers ocupats per les parades ambulants. Finalment i per sort, el foc ha quedat limitat a la zona on havia aparcat el cotxe i, per tant, no s'han hagut de lamentar danys més greus.