Un camió de bombers

Incendis i rescats al medi natural mouen els Bombers aquest dissabte

Han actuat en focs de vegetació a Alforja i Fígols de Tremp

L'onada de calor ha provocat que Catalunya estigui en màxima alerta amb el risc d'incendi forestal. Per aquest motiu, s'avisava evitar qualsevol situació de risc que pugui originar-ne un. 

Tot i això, arreu del territori hi ha hagut alguns incendis on han actuat els bombers de la Generalitat. Aquest migdia, tocant les dues, un avió bombarder i sis unitats terrestres dels Bombers s'han activat per a treballar en un incendi a Alforja

Al municipi del Baix Camp s'ha treballat per apagar el foc que ha cremat un vehicle, vegetació forestal i un focus secundari al camí de la partida de Comelles. Després d'una ràpida actuació del cos de bombers, s'ha donat per controlat. Tot i no haver-hi flama, els efectius han continuat remullant la zona per evitar represes. 

A més d'aquest, una columna de fum al municipi de Fígols de Tremp alertava els Bombers. L'avís es donava a les tres en punt i s'han activat 14 dotacions i 2 mitjans aeris per a apagar les flames. 

Tot i l'espectacularitat de la columna de fum, els primers efectius han confirmat que es tractava d'un incendi a l'abocador. En aquest sentit, el foc quedava confinat a l'interior del recinte. 

Rescats al medi natural dels Bombers

Aquest dissabte els Bombers, a més dels incendis, han treballat en alguns serveis al medi natural. D'aquests n'han destacat tres en diferents punts de Catalunya. 

A les 11.46 hores, a Gualba, un menor s'ha ferit al maluc en accidentar-se a la zona de salts d'aigua al Parc Mediambiental del municipi. Els bombers li han fet una primera atenció sanitària, se l'ha immobilitzat i evacuat fins a l'helicòpter, que l'ha traslladat al Parc Taulí de Sabadell.

A Queralbs, a les 12.58 hores, un barranquista s'ha ferit a la cama fent ràpel, al segon tram del riu de Núria. S'ha traslladat al ferit fins a l'heliport de Camprodon, on l'esperava una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

A les 13.30 hores, una excursionista ha resultat ferida al turmell al camí entre el Coll de la Marrana i la Cabana de tirapits, a l'alçada del Pic Freser, a Setcases. Hi han anat els GRAE amb els MAER que han traslladat la persona ferida fins a l'heliport d'Olot on hi havia una ambulància del SEM.