Imatge dels bombers actuant en l'incendi a la Pobla de Massaluca

Quatre incendis a l'Ebre en una tarda, a la Pobla de Massaluca, Godall, Garcia i Aldover

Hi treballen, en total, més d'una trentena de dotacions terrestres i aèries

ACTUALITZACIÓ 14/06/2021 a les 21.54 hores

L'incendi a Aldover ja està controlat, segons els Bombers de la Generalitat, que segueixen al lloc amb sis dotacions, remullant la zona.

https://twitter.com/bomberscat/status/1404526162026582023?s=20 

ACTUALITZACIÓ 14/06/2021 a les 20.40 hores

Els Bombers apunten que el flanc esquerre de l'incendi a Aldover avançava cap a un mas, així que han evacuat les dues persones que hi vivien. Al cap de tres quarts d'hora, però, han pogut tornar. Resten set dotacions remullant la zona.

ACTUALITZACIÓ 14/06/2021 a les 20.30 hores

Un quart incendi a les Terres de l'Ebre ha obligat a mobilitzar de nou els Bombers de la Generalitat. És un foc al terme municipal d'Aldover, al Baix Ebre, a l'alçada del quilòmetre 3 de la TV-7222.

Les flames afecten un camp de blat envoltat de vegetació forestal. Hi treballen deu dotacions i ja està estabilizat.

Pel que fa als altres tres incendis, els Bombers han informat que els de la Pobla de Massaluca i el de Godall ja estan extingits.

Garcia hi resten dues dotacions que continuen remullant la zona afectada pel foc. L'incendi tenia quatre focus separats els uns dels altres. 

Paral·lelament, els Bombers també han actuat des del migdia en cinc petits focs al Baix Ebre: un a les 13.01 hores a Reguers, un a les 13.56 a Santa Bàrbara, i tres més a Tortosa: a les 16.22 hores, 17.19 hores i 17.43 hores.

ACTUALITZACIÓ 14/06/2021 a les 19.30 hores

Els Bombers han pogut estabilitzar el foc de Garcia en poc més de mitja hora. També s'ha estabilitzat l'incendi agrícola de Godall i està controlat l'incendi agrícola de la Pobla de Massaluca, on es remulla la zona. Una vintena de dotacions terrestres treballen en l'extinció d'aquests tres focs, així com tres mitjans aeris estan donant suport també a Garcia.

NOTÍCIA 14/06/2021 a les 17.04 hores

Els Bombers de la Generalitat s'han activat la tarda d'aquest dilluns, 14 de juny, per tres incendis que cremen a les Terres de l'Ebre. Els focs estan localitzats a la Pobla de Massaluca, a la Terra Alta, a Godall, al Montsià, i a Garcia, a la Ribera d'Ebre.

L'avís del primer incendi s'ha rebut a dos quarts de tres de la tarda, quan han alertat els Bombers d'un incendi agrícola que cremava a la Terra Alta. El foc crema al terme municipal de la Pobla de Massaluca, a tocar amb el terme de Riba Roja d'Ebre. 

Per aquest incendi s'han activat un total de 21 dotacions dels Bombers, de les quals 7 són aèries. També han rebut suport aeri dels bombers d'Aragó i de la pagesia local. Segons apunten els Bombers, a les 16.06 hores el foc ja s'ha donat per estabilitzat.

El segon incendi agrícola crema a la comarca del Montsià, al terme municipal de Godall. El foc s'ha declarat a les 15.42 hores a tocar de la carretera TP-3311 a l'altura del quilòmetre 9. 

De moment hi treballen 10 dotacions dels Bombers: 7 de terrestres i 3 d'aèries. A més, la pagesia local ajuda llaurant els camps per tallar l'avenç del foc.

Finalment, el tercer incendi s'ha declarat al terme municipal de Garcia, a la Ribera d'Ebre, a les 17.09 hores. Afecta una zona de matolls, prop del punt quilomètric 75 de la carretera C-12 i a tocar del marge de la via de tren de la línia R15.

Vista aèria de l'incendi a la Pobla de Massaluca
Vista aèria de l'incendi a la Pobla de Massaluca | @bomberscat

Paral·lelament, els Bombers treballen en un parell més d'incendis al Camp de Tarragona. S'han declarat dos focs a Riudoms, al Baix Camp, on ha cremat una masia, i al Vendrell, al Baix Penedès, on han cremat uns matolls.