Un incendi en contenidors a Reus

Un nou piròman a Reus? Incendis en cinc zones de contenidors en pocs minuts

En vint minuts de diferència, els Bombers han estat alertats per diferents focs a la ciutat | Han detingut un home de 42 anys com a presumpte autor d'aquests delictes

La ciutat de Reus ha viscut una nit de dilluns molt complicada. Abans de la mitjanit, les llums i sirenes dels Bombers de la Generalitat han protagonitzat corredisses pels carrers del municipi en conseqüència de diversos incendis.

En pocs minuts, el telèfon d'emergències han estat alertats per cinc focs en zones de contenidors, alguns d'ells provocant altres danys materials. Uns incidents amb molt poca diferència entre un succés i l'altre i podria correspondre al modus operandi d'un piròman a la capital del Baix Camp. La ràpida coordinació dels serveis d'emergències ha fet possible que l'autor d'aquests incendis fos detingut poc després.

Vint minuts de diferència

El telèfon del servei d'emergències, 112, sonava per primer cop quan faltaven dos minuts per a dos quarts de dotze de la mitjanit. No havia acabat el dilluns 28 de març i l'última mitja hora de dia, seria ben complicada a Reus.

Els Bombers de la Generalitat s'havien de mobilitzar per a fer tasques d'extinció d'un incendi al carrer Miami, al barri de la Mare de Déu de Misericòrdia. Eren alertats per un incendi en una illa de contenidors d'aquest carrer i, en concret, dos eren calcinats.

Els treballs d'extinció d'incendis en contenidors de la capital del Baix Camp no acabarien aquí els últims minuts de nit de dilluns. Ni deu minuts després del primer avís, a les 23.37 hores, els alertaven d'un foc a pocs metres del primer. Sense canviar de barri, però sí de carrer, al passeig de Misericòrdia.

En aquest punt de la ciutat de Reus, es rebia primer un avís pel foc d'un contenidor que ha requerit la presència del cos de bombers. Minuts més tard, a les 23.41 hores, en un altre punt del mateix passeig s'alertava d'un nou incendi en una altra illa de contenidors.

En aquest segon, quedaven calcinats un parell de contenidors i dos més afectats. A més, era el primer cas que el foc danyava vehicles que estaven estacionats a prop de la zona on hi havia l'incendi, concretament, dos cotxes.

Aquest no seria el darrer incendi registrat a la capital del Baix Camp. A les 23.47 hores, l'escenari d'un nou incendi seria la plaça del Comte de Reus, on un altre contenidor quedaria calcinat per les flames.

Tot just un minut després, al carrer Dr. Ferran, a tocar de la Biblioteca Xavier Amorós, hi hauria el darrer foc registrat la nit de dilluns. A les 23.48 hores s'alertava d'aquestes flames que danyaria un contenidor, també deixant afectat un vehicle.

La ràpida coordinació dels cossos de seguretat, Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana de Reus, ha permès la detenció del presumpte autor d'aquests incendis. Per tot plegat, un home de 42 anys ha estat detingut per la zona on s'havien cremat els contenidors i els vehicles.

Durant l'escorcoll que li han fet, portava a sobre sis encenedors i una garrafa de plàstic buida.