Les mans d'un avi aguantant un bastó

Un home mor per una negligència mèdica a Tarragona: obliguen a indemnitzar la família

Un home de 74 anys va morir després de dos mesos entre l'Hospital Joan XXIII i el Sociosanitari Francolí

La vida d'un home tarragoní va canviar a partir de l'abril de 2020. En aquest moment, després d'un fort de dolor al cap i problemes per controlar l'orina, va ser traslladat d'urgència a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona.

Després de gairebé dos mesos entre el centre hospitalari i el sociosanitari, va morir. Aquest incident no és un fet qualsevol. Tal com explica 'El Periódico', la mort va ser denunciada per la «deficient assistència mèdica», per la qual cosa, una companyia d'assegurances ha indemnitzat la família amb 120.000 euros per no anar a judici.

El seu pas pels centres sanitaris de Tarragona

Després del primer incident viscut a casa seva, la vida de l'home de 74 anys va canviar per complet. Els dolors de cap eren derivats d'un ictus al cervell, fet que va provocar el seu ingrés a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'hospital tarragoní. Un lloc d'on en va sortir estable, fins a ser traslladat a la planta de neurologia, segons el citat mitjà.

En la seva estada en aquest lloc de l'hospital, es va detectar que estava patint una infecció d'orina per un bacteri. Una malaltia que va ser tractada pels sanitaris i curada.

Els problemes, però, no acabaven aquí. Pocs dies després l'operaven d'urgència en detectar-li líquid en una zona del cervell. Un fet que el va derivar a l'UCI de nou, abans de tornar a la planta de neurologia. A més, també es va contagiar de la covid, tot i no tenir símptomes.

Tot això va provocar una situació insostenible per a ell i, segons explica 'El Periódico', només esperava el trasllat al Sociosanitari Francolí. Un canvi que no va arribar fins a principis de juny. Moment en què tot va anar a pitjor.

Entrada de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona
L'home va passar per l'Hospital Joan XXIII de Tarragona i el Sociosanitari Francolí | Àngel Ullate

No es va seguir un tractament adequat

En l'arribada al Sociosanitari Francolí, se li va detectar una nova infecció d'orina. Tal com informa el citat mitjà, segons la demanda, no es va seguir un tractament adequat. S'assenyala, a més, que hi ha una relació entre l'assistència que va rebre el pacient i la seva mort.

De resultes de la infecció que va patir, no se li va posar dictar cap mesura per aturar-la. Per tot plegat, la família, durant l'estada de l'home al centre sociosanitari, va arribar a gestionar el seu trasllat fins a una altra clínica. Finalment, no es va dur a terme aquest canvi, ja que, el 9 de juny, va morir.

La demanda contra l'Hospital Joan XXIII i el Centre Sociosanitari Francolí de Tarragona, es va fer per una deficient assistència mèdica al pacient. Tal com assenyala la família, l'home va superar un ictus, una intervenció de neurocirurgia i una infecció per covid, però va morir a causa d'una infecció d'orina que no va ser tractada a temps.

Per això, després de la demanda que es va posar, una companyia d'assegurances ha indemnitzat la família amb 120.000 euros per no anar a judici