Dos agents dels Mossos d'Esquadra en la detenció d'una persona

Enxampen el lladre que tenia atemorits els comerciants de Reus amb els seus robatoris

Va forçar les portes dels establiments fent palanca per després sostreure els diners de la caixa enregistradora o articles de valor

Els Mossos d'Esquadra han resolt un seguit de robatoris que van succeir a la ciutat de Reus. Uns fets que es van començar a investigar després d'un robatori amb força comès el passat 12 de febrer en un bar del barri Mare Molas de la capital del Baix Camp.

Aquest era el primer fet, on el lladre va fer palanca a la porta de l'establiment per forçar-la. Un cop a l'interior del bar, l'individu va intentar sostreure els diners de la caixa, però va haver de fugir sense aconseguir-ho. Una fugida que va començar quan es va adonar que arribava a lloc una patrulla de la Guàrdia Urbana de Reus.

Després d'aquest primer intent de robatori amb força, l'individu va cometre cinc robatoris a establiments més. Dos d'aquests, com en el cas del primer, també es va quedar en temptativa perquè no va arribar a sostreure res.

Ara bé, en els cinc robatoris que va cometre va utilitzar el mateix modus operandi. És a dir, va forçar la porta d'accés a l'establiment mitjançant palanca.

Aquests no van ser els únics robatoris que va cometre. Durant la investigació policial, el lladre va entrar a dos establiments de Reus. Uns fets que van succeir el 26 de febrer.

Tots els robatoris que va cometre el lladre, els vuit, es van fer en establiments comercials dels barris Mare Molas, Pastoreta i al centre històric que van generar alarma entre els comerciants de la ciutat.

Ingressa a presó després dels robatoris

Després de moltes gestions de la policia, es va aconseguir identificar i detenir el presumpte autor dels robatoris. Una detenció que es va produir el passat dimarts a la nit, com a presumpte autor de vuit delictes de robatori amb força, tres d’ells en grau de temptativa.

Es tracta d'un jove de 20 anys amb nombrosos antecedents policials per delictes contra el patrimoni. Estava en llibertat provisional des del mes de desembre de 2021.

El detingut va passar ahir dijous a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Reus i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.