Vehicles de la Guàrdia Urbana de Tarragona i la Guàrdia Civil en un operatiu al Mercat de Bonavista

Les parades del Mercat de Bonavista que cometien un frau de milers d'euros

La Guàrdia Civil i la Guàrdia Urbana de Tarragona van fer un dispositiu al mercat del barri tarragoní

La Guàrdia Civil i la Guàrdia Urbana de Tarragona van fer un dispositiu conjunt el passat 20 de febrer. Un operatiu que tenia com a objectiu la inspecció del mercat de Bonavista per controlar la venda de productes falsificats

En el marc d'aquest operatiu a Bonavista, els agents van estar assessorats per un pèrit responsable de diverses marques comercials. Plegats van inspeccionar dues parades que estaven establertes a la zona, intervenint 594 objectes falsificats de marques de reconegut prestigi, entre els quals hi havia rellotges, bitlleteres, bosses de mà, cinturons, entre d'altres.

En conseqüència dels fets, es va procedir a la investigació per delictes contra la propietat industrial dels encarregats de les parades. Se'ls va presentar diligències davant del jutjat d'Instrucció 3 de Tarragona, en funciona de guàrdia.

El pèrit de les marques va fer un càlcul aproximat dels objectes falsificats que es van intervenir al mercat de Bonavista. Un frau que era d'uns 257.395 euros.

La venda de productes falsificats provoca importants danys econòmics a les marques comercials. A més de resultar una competència deslleial substancial, per a comerciants que tenen a la venda productes de comerç lícit.

Aquest tipus de vendes és un delicte contra la propietat industrial. Aquests infringeixen drets exclusius d'explotació, comercialització i exclusivitat, protegint així marques, patents, dissenys, dibuixos i molt més.