Imatge d'arxiu d'una dotació dels Bombers de la Generalitat

Dos intents d'ocupació acaben amb dos incendis a Calafell

Els veïns lamenten els perjudicis que actes com aquests els causen

Dos intents d'ocupació d'habitatges a Calafell van acabar amb dos incendis aquesta setmana. Segons han informat des dels Bombers de la Generalitat, els dos successos van tenir lloc el dilluns al vespre i el dimarts al migdia. El primer va ser al carrer del Narcís, a la urbanització Valldemar, el dilluns 15 de febrer a les 20.20 hores.

Els Bombers van rebre l'avís dels veïns i van desplaçar dues dotacions fins al lloc dels fets. Allà van comprovar que es tractava d'un incendi elèctric en una casa, amb un foc que s'havia originat a la caixa de baixa tensió. Els Bombers van avisar la companyia elèctrica, que va procedir a tallar la llum perquè es pogués apagar l'incendi. No hi va haver ferits.

El segon incendi va tenir lloc ahir dimarts 16 de febrer a les 12.15 hores a l'avinguda de la Marca Hispànica, a Segur de Calafell. En aquest cas, el foc elèctric es va produir al cablejat d'un congelador i el fum va afectar un garatge. Dues dotacions van intervenir en la seva extinció.

Queixes dels veïns

Des de l'Ajuntament de Calafell han confirmat que es tractava de dos intents d'ocupació, que es van poder acabar avortant a causa dels incendis. Veïns de la zona han lamentat els problemes que els ocasionen aquests fets, que també suposen un perill per tots els que viuen a prop.

Des de l'octubre del 2019, l'Ajuntament de Calafell ha procedit a tallar el subministrament d'aigua en aquells habitatges on hi ha ocupacions conflictives. Tot i això, els últims mesos s'estan registrant nous successos relacionats amb aquesta pràctica.