Un vehicle de la Guàrdia Civil en un operatiu a Tarragona

Desembarcament de droga a la costa de Tarragona: segon cas en pocs dies

Es van trobar 68 fardells d'haixix amb un pes de 2.400 quilos i un valor estimat de 3.500.000 euros

Nou cop al narcotràfic  a les comarques de Tarragona. Després de l'aparició d'una llanxa de gran potència a la platja de Tamarit, presumptament relacionada amb el tràfic de drogues, ara, la Guàrdia Civil, ha interceptat una partida d'haixix en una cala tarragonina.

Els agents de la policia espanyola van interceptar una partida de droga a la Cala de la Roca Plana. En aquesta, s'estaven descarregant 68 fardells d'haixix, al voltant de 2.400 quilograms. 

Més de 3 milions d'euros en droga

Els agents del Servei Fiscal feien tasques preventives de vigilància al litoral tarragoní quan van veure com una embarcació anava cap a la cosa, en direcció d'aquesta cala de difícil accés. Un lloc a prop del bosc de la Marquesa.

Uns fets que aixecaven sospites als agents que van organitzar un dispositiu de resposta per neutralitzar l'acció. A l'arribada als voltants del lloc de descàrrega, van observar com persones sense identificar havien posat barricades  i cadenes  amb cadenats en els dos únics accessos de la cala.

El motiu era clar: dificultar l'arribada fins al lloc on s'estava produint el desembarcament de la droga. Els membres de l'organització criminal havien establert punts de vigilància per avisar de l'arribada policial. 

Un cop van adonar-se de la presència de la Guàrdia Civil, van iniciar una fugida a peu pel bosc, abandonant els fardells de droga i una furgoneta. Així mateix, l'embarcació, ocupada per diverses persones, es va dirigir mar endins a gran velocitat i va esquivar la Guàrdia Civil.

Al lloc es van trobar 68 fardells d'haixix amb un pes de 2.400 quilos i un valor estimat de 3.500.000 euros. També hi havia una furgoneta, que havia de ser utilitzada per transportar la droga.

Tot i els esforços de la patrullera, no es va poder enxampar l'embarcació utilitzada pels narcotraficants. S'ha començat una investigació  per identificar a les persones que van participar en el desembarcament de la droga.

La Guàrdia Civil està exercint pressió al sud del Mediterrani contra les organitzacions de narcotraficants. Aquestes poden arribar a transportar diverses tones de droga des del nord d'Àfrica fins a Tarragona.

S'ha fet un gran desplegament al litoral Mediterrani per al desenvolupament contra les xarxes d'immigració irregular, narcotràfic i control de duanes.