Un agent de la Guàrdia Civil

Guàrdia Civil al Port de Tarragona: La gran sorpresa que han trobat en un vaixell

S'han intervingut 7.200 paquets de tabac de contraban

El Port de Tarragona ha estat escenari d'un operatiu de la Guàrdia Civil, conjuntament amb l'Agència Tributària. S'ha intervingut una partida de tabac de contraban composta per més de 7.200 paquets de tabac que s'havien descarregat d'un vaixell de mercaderies. 

Les investigacions van començar a principis d'any, quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement de l'existència d'una possible activitat irregular a Tarragona. Aquesta la farien tripulants de vaixells que feien transports regulars de gas GLP des d'Algèria a Espanya.

Sembla que alguns membres, durant les estances al Port de Tarragona per procedir a l'operatiu de descàrrega, aprofitaven les hores nocturnes i desembarcaven mercaderies de contraban. 

Per aquest motiu, la Guàrdia Civil va establir diversos operatius de vigilància discreta als voltants de les tasques de descàrrega  dels bucs. 

Durant la nit del passat dimarts, quan un vaixell amb bandera algerina estava fent treballa de descàrrega de gas al moll  de Química A del Port de Tarragona, els agents van detectar una activitat inusual de la tripulació.

Gràcies al dispositiu de vigilància, es va comprovar que agafaven bosses de grans dimensions i les descarregaven al moll. Tot seguit, un vehicle arribava a la zona i carregaven les bosses que s'havien agafat i anava fins a una empresa ubicada dins del Port.

En aquest sentit, es va procedir a la identificació del conductor  del vehicle i van inspeccionar el vehicle. Després d'obrir les portes, van trobar-hi capses  de cartó, bosses de brossa i altres que amagaven un important nombre de paquets de tabac.

Els investigadors van portar al conductor i el gènere intervengut fins a les dependències del Port de Tarragona. Van comptar que el valor del tabac superava els 15.000 euros i van procedir a la imputació del conductor per un presumpte delicte de contraban. 

Després de les primeres actuacions, es va identificar a tots els tripulants del vaixell i es van detenir dos tripulants, assenyalats com els autors de la descàrrega. 

En aquest sentit, es va informar la Direcció Adjunta de Vigilància Duanera (DAVA) dels fets. D'aquesta forma es va inspecció a fons el vaixell, però no es va trobar ca altre producte. 

Es va informar dels fets a  l'Autoritat Portuària del Port de Tarragona i del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia de Tarragona.