Pla de detall de la Guàrdia Civil

Investiguen el gerent d'un restaurant d'Alcanar per un greu delicte a la carta

La Guàrdia Civil ha intervingut

Aquest dimecres 3 de novembre, agents de la Guàrdia Civil de les Terres de l'Ebre han investigat per la comissió d'un presumpte delicte en relació a la protecció de la Flora, Fauna i Animals Domèstics, al gerent d'un restaurant situat al municipi d'Alcanar, ja que tenia exposats en una vitrina diversos exemplars de dàtils de mar, mol·lusc que es considera il·legal tenir-ho a la venda.

Diversos comerços de restauració tenien a la venda dàtils de mar 

Quan els cossos policials van rebre l'avís de què aquest mol·lusc bivalve es trobava present en diversos restaurants de la zona de les Terres de l'Ebre, es va establir un operatiu d'investigació amb l'objectiu d'aclarir qui ha estat el pioner del comerç clandestí d'aquesta espècie.

D'aquesta manera, el passat diumenge a les 12 hores, va ser localitzat un comerç de restauració que oferia dins del seu menú aquest tipus de marisc. És per això que els agents van comunicar al gerent la il·legalitat de tenir a la venda aquest producte protegit per la normativa.

Un mol·lusc protegit per la normativa espanyola i europea

El dàtil de mar (Lithophaga lithophaga), és un mol·lusc bivalve, que viu en la franja infralitoral a poca profunditat, en les cavitats que ell mateix fabrica a les roques marines. Per a la seva extracció es requereix la destrucció massiva del litoral, generant un greu impacte ambiental per altres espècies marines; per això la seva venda està completament prohibida.