Mossos d'Esquadra en una rotonda.

«Molta, molta violència»: El conseller d'Interior parla sobre el pistoler de Tarragona

Joan Ignasi Elena assegura que Eugen podria haver fet «molt més mal» i que es va mostrar tota l'estona en actitud de combat

Tarragona s'ha despertat encara amb l'ensurt al cos. No és per a menys. Un exvigilant de seguretat, Marin Eugen, va sembrar el caos i va posar a prova la professionalitat dels Mossos d'Esquadra amb un succés que tardarem a oblidar.

Quan gairebé eren dos quarts de dotze del matí, Eugen va decidir entrar a la seva exoficina i començar a disparar. Tres persones van resultar ferides, el gerent i dos treballadors. Dues estan en estat greu i una altra en estat crític. A partir d'aquí va començar una fugida que duraria hores i que deixaria un mosso d'esquadra ferit també a trets.

Finalment el Grup Especial d'Intervencions el va rodejar en un mas abandonat de Riudoms i després d'un tiroteig va aconseguir detenir-lo. Marin Eugen està en estat crític per l'impacte de bales a les extremitats, tot i que no es tem per la seva vida, i tothom es fa la mateixa pregunta: per què ho va fer?

Una persona molt armada i amb actitud violenta

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha passat pels micròfons de RAC1 aquest matí de dimecres 15 de desembre. El conseller ha explicat que la investigació haurà de determinar si Marin Eugen tenia permís d'armes, si el tenia actualitzat i com havia aconseguit les pistoles i fusells, ja que un fet que va sorprendre la policia és que anava fortament armat. Tanmateix, Elena creu que és possible que sí que tingués el permís reglamentari per la feina que desenvolupava.

El que tothom va destacar en el moment en què es va neutralitzar el pistoler de Tarragona és el mateix: tenia una actitud violenta. «Molta, molta violència» ha explicat el conseller, afegint que tots els intents que es van fer per negociar amb ell, l'home es va mostrar en posició «per afrontar un combat a tret».

Joan Ignasi Elena també ha assegurat que era una persona «especialment violenta» i que podria haver fet «molt més mal». Sobre el seu historial, no consten antecedents però sí algun «incident de confrontació» amb els seus excompanys de feina. Tot apunta, com es va dir des del primer moment, que la motivació de l'atac va ser «la rancúnia» contra alguna de les persones a qui va disparar.