Un agent de la Guàrdia Civil

Investigat per maltractament animal a 17 gossos de caça a les Terres de l'Ebre

La finca no complia els nivells mínims exigits per al benestar dels animals, amb alimentació insuficient i inadequada, escassetat d'aigua, bruta i amb insectes

La Guàrdia Civil ha iniciat una investigació a un veí de l'Aldea  com a presumpte autor de diversos delictes de maltractament animal. L'home havia desatès al llarg del temps diversos animals de la seva propietat i, algun d'ells, inclús va necessitar atenció veterinària urgent. 

Els fets es remunten a l'estiu passat, quan els agents del SEPRONA  van conèixer l'existència que hi havia diversos gossos de caça que es trobaven en molt males condicions en una finca particular del terme municipal de l'Aldea.

Un cop localitzada la finca, es va descobrir que hi havia una instal·lació, on hi havia 17 gossos de caça, que no complia els nivells mínims exigits per al benestar dels animals. L'alimentació era insuficient i inadequada, l'aigua era escassa, bruta i amb insectes, a més de carències d'elements de protecció davant inclemències meteorològiques. 

Després de localitzar el propietari i fer-li preguntes, se'l va informar sobre la situació dels animals. Se li va oferir la possibilitat de cessió dels mateixos a alguna protectora per a poder ser acollits o adoptats. Per lo contrari, que es comprometi a esmenar les deficiències que presentaven tant els animals com les instal·lacions on estaven.

Després de deixar un temps prudencial al propietari per a l'esmena de les deficiències, a principis de setmana, es va fer una nova inspecció. En aquesta, es va comprovar com continuaven en la mateixa situació, tant els animals, com les instal·lacions, apreciant la falta d'algun d'ells. 

En aquest moment se li va tornar a prendre declaració com a investigat per un presumpte delicte de maltractament animal. Es van traslladar els 17 gossos afectats a una protectora d'animals concertada a l'Ajuntament de l'Aldea, on van quedar dipositats a disposició judicial.