Imatge del riu Ebre, amb algunes restes d'escuma, al seu pas per Ascó

Investiguen la causa de l'aparició d'espuma en un tram del riu Ebre a Ascó

No es descarta que aquesta espuma s'hagi produït per «una caiguda forta a l'aigua que té matèria orgànica»

Aquest matí han aparegut diverses restes d'espuma en un tram del riu Ebre proper a l'assut d'Ascó, a la comarca de la Ribera d'Ebre. L'Ajuntament del municipi ha avisat dels fets a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), que ha enviat un inspector, i també als Agents Rurals, que han desplaçat a la zona una unitat.

Quan han arribat al lloc, no han trobat restes d'espuma, tot i que han pres mostres d'aigua per analitzar-les. En aquest sentit, les autoritats han assegurat que l'origen no seria «un abocament greu». No es descarta que l'espuma s'hagi produït per «una caiguda forta a l'aigua que té matèria orgànica».

Segons ha explicat Ascó Televisió, l'espuma s'hauria originat més amunt de la sortida d'aigua de la central nuclear. En aquest sentit, el citat mitjà ha assenyalat que des de l'empresa Ercros s'ha afirmat que no tenen res a veure amb l'aparició de l'escuma.

La principal hipòtesi és que es tracta «d'escumes naturals»

Segons fonts de l'Agència Catalana de l'Aigua, la inspecció s'ha fet al riu Ebre aquest dimecres al matí, al lloc on han aparegut les espumes i aigües amunt. Els tècnics i Agents Rurals només han trobat ja algunes escumes sota el pont de la C-12 a Ascó i també en alguns salts d'aigua. La principal hipòtesi és que es tracta «d'escumes naturals», que es produeixen al riu durant la primavera.

A causa de les altes temperatures actuals, poc habituals per l'època, s'hauria pogut tornar a repetir aquest fenomen. Aquestes escumes es generen en els salts de l'aigua i desapareixen al cap de pocs metres. En aquest sentit, es descarta que es tracti d'un abocament d'un establiment concret.