Façana del Consell Comarcal de l'Alt Camp

Investiguen casos d'assetjament a la plantilla del Consell Comarcal de l'Alt Camp

Asseguren que «la gent té por d'anar a treballar» i una auditoria ha de fer públics els resultats en pocs dies per destapar la veritat

El Consell Comarcal de l'Alt Camp investiga possibles casos d'assetjament laboral a alguns membres de la plantilla. Després d'un any i mig de conflicte intern, l'ens ha encarregat una auditoria per esclarir els fets, el resultat de la qual es publicarà en els pròxims dies. En aquest sentit, segons ha avançat l'ACN, Inspecció de Treball de la Generalitat ha rebut una denúncia per un cas de suposat assetjament.

En el darrer plenari de l'administració comarcal es va produir la renúncia del conseller de Serveis Socials, Josep Ruiz, a causa de la tensa situació que viu la institució. En aquest sentit, Ruiz ha assegurat que «la gent té por d'anar a treballar al Consell». El Consell Comarcal de l'Alt Camp ja té el resultat de l'auditoria externa, però encara no l'ha fet públic per una qüestió burocràtica que s'espera resoldre en una setmana.

Informes contra quatre empleats

Quan encara estava en el càrrec, Ruiz va presentar quatre informes per obrir expedients sancionadors contra quatre empleats davant «la situació que s'està vivint» des de fa més d'un any i mig. Després d'alertar diverses vegades de la problemàtica al president del Consell, Mateu Montserrat, el ja exconseller de Drets Socials va presentar dos informes el 29 d'abril i els altres dos, el 5 de maig.

En aquest sentit, Josep Ruiz apunta que els expedients sancionadors encara no s'haurien tramitat, ja que l'ens no compta amb un departament de recursos humans i aquest àmbit el gestiona la gerència. Així mateix, el fins ara conseller ha lamentat que l'assessoria encarregada de fer l'auditoria no hagi escoltat la seva versió dels fets i que només hagi parlat amb la plantilla i la gerència.

«Un zero a l'esquerra»

Ruiz ha assenyalat que s'ha sentit com «un zero a l'esquerra», alhora que ha denunciat que «en el moment que em vaig tornar més crític amb la situació, el president em va demanar que em mantingués al marge de tots els temes de la meva àrea». Sobre la qüestió, ha afegit que hi ha cinc treballadors de Drets Socials de baixa per estrès.

«Tenen por de venir al Consell perquè hi ha un grup que els amenaçava; el president no ha fet el que havia de fer», ha declarat, alhora que ha remarcat que hi ha ajuntaments de la comarca descontents amb els serveis prestats des del Consell perquè, diu, «no compleixen» amb la feina.

Les paraules del president del Consell Comarcal, Mateu Montserrat

El president de l'ens, Mateu Montserrat, en declaracions a l'ACN, ha evitat confirmar si es tracta de casos d'assetjament laboral fins que no estigui enllestida l'auditoria. «Estic totalment d'acord que aquestes coses van a poc a poc, quan se sàpiga ja es dirà el que hi ha; ara és parlar per parlar i és absurd perquè no sabem que sigui ni una cosa ni una altra», ha afegit.

Mateu Montserrat ha dit que aquestes «situacions» tenen el seus tempos perquè necessiten seguir protocols. Segons el president del Consell de l'Alt Camp, si es confirmen els casos, la institució actuarà en conseqüència als «protocols de seguretat».